egészség
Étrend-kiegészítők széles választékával várjuk Önt is!
2022. 04. 26. 09:01:46
Az étrend-kiegészítők használata napjainkban már szinte természetesnek számít, ám nem mindegy, mit is fogyasztunk.
Három alga együttes ereje: AlgaVit – Táplál, tisztít és véd! (II. rész.)
2022. 02. 24. 12:38:48
A spirulina, a chlorella és a haematococcus algákkal töltött AlgaVit kapszulái koncentrált formában tartalmazzák a szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagokat. De milyen algákról van szó? Mik ezek, mit tudnak? Sorozatunkban a Chlorella Pyrenoidosa alga következik.
Három alga együttes ereje: AlgaVit – Táplál, tisztít és véd! (I. rész.)
2022. 02. 17. 10:10:26
A spirulina, a chlorella és a haematococcus algákkal töltött AlgaVit kapszulái koncentrált formában tartalmazzák a szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagokat. Ez a magas fehérjetartalmú, könnyen emészthető táplálék-kiegészítő nagyban hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, segítheti szervezetünket az optimális cukor- és koleszterinszint megőrzésében, jótékony hatással lehet az emésztésre és az anyagcsere működésére.
A kicsi, a nagy, a kávé és a kollagén
2022. 01. 24. 14:18:50
Ki ne szeretne feszesebb bőrt? Mi, nők a mindennapos igénybevétel és stressz mellett is szeretnénk megőrizni bőrünk fiatalságát. Tudjuk, hogy a természetes öregedési folyamat, a táplálkozási szokások, az UV sugárzás és a káros szenvedélyek is hozzájárulnak a bőr rugalmasságának elvesztéséhez. De mi lassíthatná ezt a folyamatot?
Astaxanthin – a sokoldalú „csodafegyver”
2021. 08. 10. 14:00:29
Az astaxanthin egy kiváló antioxidáns, ami számos oldalról támogatja a szervezet hatékonyabb, egészségesebb működését. Többek között javítja az állóképességet, segíti az izomműködést, és az immunrendszerre is jótékonyan hat. Erős gyulladáscsökkentő, ezen kívül a stressz negatív hatásaira, vagy a mentális és testi fáradtság problémáira is megoldást nyújthat.
Zöld kávé fél egészség?
2021. 08. 10. 13:49:27
A zöld kávét nyers kávébabból állítják elő. A zöld kávé rendszeres fogyasztásával sok klorogénsav kerül a szervezetbe, ami egy olyan antioxidáns, ami képes megvédeni a szervezetet a méreganyagoktól és a szabad gyököktől. A zöld kávé hatékonyan segítheti szervezetünk egyensúlyát, beleértve a vérnyomást, vércukorszintet és a zsírégetést.
A mint A-vitamin, A mint AlgaVit
2021. 08. 10. 13:33:05
A vitaminokat a 20. század elején két nagyobb csoportba sorolták: kezdetben A-vitaminnak nevezték a zsírban-, és B-vitaminnak a vízben oldódót. Hamarosan kiderült, hogy mindkét csoport ennél több komponenst takar. A fentiek szerint a konvencionális A-vitamin elnevezés mai fogalmaink szerint már nem egyetlen vegyületet, hanem vegyületcsaládot jelöl.
Amit a kollagén peptidről tudni érdemes!
2021. 08. 06. 11:05:43
A kollagén a legnagyobb számban előforduló fehérje a testünkben, s egészségünk szempontjából létfontosságú. Sajnos sok tényező csökkentheti a kollagén szintünket. Először, természetes módon is vesztünk kollagént, ahogy idősödünk, de hozzájárulhatnak a folyamathoz a hormonális változások, a gyógyszerek, az alkohol, a feldolgozott élelmiszerek, a fehér cukor, a hidrogénezett olajok, a túldolgoztatás, a sugárzás, a fluoridos víz, túl sok napozás, a táplálkozási elégtelenségek, a kiszáradás, a stressz és a trauma is. Ezért fontos, hogy külső forrásokból is juttassunk be kollagént.
A pecsétviaszgomba és a kávé együttes ereje
2021. 08. 06. 10:52:41
A vörösesbarna színű pecsétviaszgomba vagy lakkostapló (kalapját és tönkjét vastag lakk réteg borítja) tudományos neve Ganoderma lucidum (L.), de a köznyelv a japán elnevezés nyomán Reishi (császár)gombaként is ismeri. A gombát Kínában különleges erejénél fogva a legkülönfélébb betegségek gyógyítására tartották alkalmasnak, erre utal kínai neve is a „Ling Zhi”, melynek jelentése „spirituális erő”.
Mi a különbség halolaj és rákolaj között? Mire szolgál az utóbbi?
2021. 08. 05. 15:12:21
Az Omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerte fel úgy tudomány, mint az orvoslás, hogy fokozott szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében, és a betegségek gyógyításában.