A mint A-vitamin, A mint AlgaVit

A mint A-vitamin, A mint AlgaVit
A vitaminokat a 20. század elején két nagyobb csoportba sorolták: kezdetben A-vitaminnak nevezték a zsírban-, és B-vitaminnak a vízben oldódót.  Hamarosan kiderült, hogy mindkét csoport ennél több komponenst takar. A fentiek szerint a konvencionális A-vitamin elnevezés mai fogalmaink szerint már nem egyetlen vegyületet, hanem vegyületcsaládot jelöl. 

De mi a vitamin?
A vitamin olyan kis molekulájú szerves vegyület, amelyet az adott szervezet nem tud előállítani saját önnön enzimkészletéből; mással nem helyettesíthető, ugyanakkor elengedhetetlenül szükséges egyes meghatározott funkciók betöltéséhez. Ezért mindenképpen külső forrásból kell bejutnia. A vitaminok egy vagy több biológiai folyamat kivitelezésében vesznek részt, méghozzá olyan folyamatokéban, amelyek csak meghatározott módon mehetnek végbe.

Az A-vitamin és forrásai
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely állati (retinol) és növényi forrásban (karotinoid) található meg a természetben. Utóbbi leggyakoribb formája közismerten a sárgarépában is megtalálható béta-karotin. Az A-vitamin természetes forrásai:
1.    A retinol halban, májban, szívben, vesében, tojásban, tejben és vajban fordul elő, és ebben a formában teljesen fel is szívódik. A retinol természetes formájában minden létező organizmusban jelen van, és elengedhetetlen elem olyan alapvető biológiai folyamatokhoz, mint a látás és a sejtnövekedés.
2.    A karotinoidok jellemzően olyan növényi forrásban mint a sárgarépa, a spenót, a sóska, s paradicsom, a salátafélék, a répa, piros húsú gyümölcsök találhatók. A karotinoidokból a szervezet állítja elő az A-vitamint, és a májban raktározza azt.

AlgaVit – Táplál, tisztít és véd!
Az algafélék amellett, hogy gazdagon tartalmaznak különféle ásványi anyagokat (kálium, kalcium, cink, magnézium, szelén, vas, foszfor stb.), gazdag vitaminforrások is (E, B1, B3, B2, B6, B12 stb.). Az A-vitamin szempontjából pedig olyan mikrotápanyagokat rejtenek mint a már említett karotin vegyületek, amelyekből a szervezetünk maga képes előállítani a szükséges A-vitamin mennyiséget. Továbbá klorofill tartalmúk által fokozhatják is az A-vitamin hatását a szervezetünkben.
Az AlgaVit étrend-kiegészítő kapszula három féle mikroalgát tartalmaz: spirulina, klorella és az astaxantinban gazdag Haematococcus pluvialist. Az AlgaVit termékben a három alga egymás hatását erősítve segítheti elő a stressz, a fáradtság leküzdését, erőnlétünk, vitalitásunk visszanyerését.

Az A-vitamin jótékony hatásai

A kutatások szerint az A-vitamin csökkenti a kanyaró miatti halálozási arányt, megelőzi a rák bizonyos típusait, segíti az emberi test növekedését és fejlődését, illetve erősíti az immunrendszer funkcióját. Az immunrendszer erősségét nagymértékben befolyásolja, hogy mekkora a szervezet A-vitamin-készlete. Ha megfelelő, akkor a szervezet könnyebben elbánik a baktériumokkal és a vírusokkal, illetve hamarabb fel tudsz épülni egy-egy betegségből. Az A-vitamin néhány jótékony hatása:
•    védi a szem egészségét
•    elősegíti a csontozat normális növekedését, fejlődését, és erősíti a csontokat
•    segítheti megvédeni a C-vitamint az oxidációtól, fokozza a felszívódását
•    védi a bőrt, és részt vesz a hámsejtek képződésében
•    segítheti a pattanások eltüntetését, a bőr pigmentálódásának (barna foltosodás) megelőzését.
•    egészségesen tartja a bőr mellett, a körmöt, a hajat, a fogakat és a fogínyt
•    védi a nyálkahártyákat

A magas fehérjetartalmú AlgaVit kapszula ideális kiegészítője a tavaszi feltöltődésnek és méregtelenítésnek. A benne található három alga szinergikus hatásának köszönhetően szervezetünk új erőre kaphat!
 

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz