De milyen algákról van szó? Mik ezek, mit tudnak? Vegyük őket sorra, részletesen. Kezdjük a spirulinával.
A spirulina alga
Tudományos nevén a Spirulina platensis egy olyan fonalas cianobaktérium-faj, mely nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi vizekben. A cianobaktérium besorolás, senkit ne tévesszen meg, nem holmi mérgező mikroorganizmusról van szó. A spirulina alga cianobaktérium rendszertani besorolása csupán annyit takar, hogy megjelenése és életmódja alapján baktériumtörzse a kékmoszatok, vagyis a cianofiták (Cyanophyta) országába tartozik. Maga a spirulina elnevezés onnan ered, hogy a soksejtű fonal spirálszerűen feltekeredik.
A spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyen, nehéz emésztés nélkül, rövid idő alatt hozzá juthat a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Több nyugati ország és kontinens államaiban vélekednek úgy a spirulina algáról, hogy nincs még egy olyan növény, amely ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban, miután szinte minden vitaminnak forrása, emellett, több mint negyven ásványi anyagot hordoz.
Többek között tartalmaz B-vitaminokat (magas mennyiségben B-12-vitamint), K-vitamint, természetesen gazdag jód- és ásványi anyag-forrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink). Az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaz, vagyis olyanokat, amelyeket a szervezet önállóan nem tud előállítani, azt külső forrásból kell biztosítanunk számára. A spirulina alga mintegy kétezer enzimet is tartalmaz. A jelenleg érvényes tudományos megállapítások szerint, az összes eddig vizsgált élelmiszer közül a spirulina tartalmazza grammonként a legtöbb tápanyagot.
Lúgos hatásának köszönhetően pedig, segítséget nyújthat a szervezet elsavasodásával szemben is. Méregtelenítő tulajdonsága révén a méregtelenítő kúra kiegészítésére tökéletes, mert akadályozhatja a nehézfém tartalmú mérgek felszívódását, segíthet megtisztítani a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.
Mindezek mellett lenyűgözően magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat. A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz.
A fentiek alapján talán nem meglepő, hogy a spirulina alga egyike a világ legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek, vagyis úgynevezett superfood minősítéssel bír.
Kinek ajánljuk?
· sportolóknak és fizikai munkát végzőknek
· stresszes életmód esetén
· intenzív szellemi munkát végzőknek
· gyakori fáradtság érzet esetén
· fogyókúra, diéta során
· az immunrendszer erősítésére
· szem- és bőrproblémákkal küzdőknek
Melyek az AlgaVit jótékony hatásai?
· segíthet legyőzni a fáradtságot
· segítheti a szervezet méregtelenítési folyamatait
· serkentheti az anyagcserét és az emésztőrendszer működését
· előnyösen befolyásolhatja a cukor- és koleszterinszint alakulását
· az éhségérzet csökkentésével támogathatja a fogyókúrát, diétát