Astaxanthin – a sokoldalú „csodafegyver” 

Astaxanthin – a sokoldalú „csodafegyver” 
Az astaxanthin egy kiváló antioxidáns, ami számos oldalról támogatja a szervezet hatékonyabb, egészségesebb működését. Többek között javítja az állóképességet, segíti az izomműködést, és az immunrendszerre is jótékonyan hat. Erős gyulladáscsökkentő, ezen kívül a stressz negatív hatásaira, vagy a mentális és testi fáradtság  problémáira is megoldást nyújthat. 

Antioxidáns hatásának köszönhetően a természetes Astaxanthin akár 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin, 500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin, 40-szer erősebb, mint a béta-karotin. Az Astaxanthin tehát a természet egyik legerősebb fegyvere, a karotinok királya, de mégis nagyon kevesen tudják, hogy antioxidánsként milyen sok területen járulhat hozzá közérzetünk javításához. Nézzünk néhányat ezek közül.

A napsugárzás bőrkárosító hatásai
Bőrünket rengeteg káros tényező éri minden pillanatban. A természetesen vagy szoláriumban lebarnult bőr szép és vonzó, ugyanakkor az UV sugárzás roncsolhatja a sejteket, hiszen szabad gyökök termelődését idézi elő. Így napfény életünk éltető ereje ugyan, de ha nem vigyázunk, életünk megkeserítője is lehet. Ha a fény elérte a bőrréteget, egy része visszaverődik, más része elnyelődik benne. Az elnyelődött fény reakcióba lép a bőr sejtjeivel, aminek következtében rövidtávon kialakul a bőrpír, napégés, bőrgyulladás, megjelenhetnek allergiás tünetek és fokozott pigmentáció, nem beszélve az olyan késői, krónikus hatásokról, mint a bőr elöregedése vagy a bőrrák kialakulása.
De tévedés volna azt hinni, hogy csak a hosszú órákon át tartó napozásnak lehetnek káros következményei. A hegyi kirándulások vagy egy hosszú városnéző séta alkalmával éppúgy lesülhetünk, és túlzott napsugárzásnak tehetjük ki a bőrünket, mint a tenger partján. Sőt, egy ködös, felhős napon is le lehet égni, mivel az ultraibolya sugárzás körülbelül 90 százaléka átjut a felhőkön, visszatükröződik a homokról és a vízről is, így ezek is ugyan olyan súlyosan le tudják égetni a bőrt, mint a napfény.

Hogyan segít az astaxanthin megóvni a bőr egészségét?
Az astaxanthin hatása belülről fokozza a szervezet védekezőképességét. Pontosan úgy, ahogyan teszi azt a tengeri algák esetében is. Az alga az UV sugárzás ellen astaxanthin antioxidánst termel, hogy megóvja magát a káros sugarak mellékhatásaitól. A rendkívül erős Astaxanthin antioxidánsként az emberi szervezetnek is segíthet semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek a ráncok, egyenetlen foltok és egyéb bőrproblémák kialakulásáért felelősek, így hozzájárulhat a bőr védelméhez napozás közben is. Jótékony hatásait, széleskörű bőrvédő funkcióját a napsugárzás ellen számos kísérlet igazolja.

Az Astaxanthin növelheti az állóképességet
Az Astaxanthin szedése sportoláshoz is ideális lehet. Javíthatja az izmok ellenálló képességét, támogatva az izomfunkciókat és növelheti az izmok állóképességet és regenerálódását.

Az Astaxanthinnal látásunk is élesebb lehet
Látásunk gyakran betegségek és káros behatások, valamint az idő, a kor előre haladtával gyengülhet. Emellett a túlterhelés, a rendszeres számítógép használat, a hosszan tartó közelre fókuszálás megerőltetheti a szemizmokat, szemfáradtságot okoz. Az astaxanthin lassíthatja a szem kifáradását, csökkentheti a szem érzékenységét, szárazságát, javulhat a szem közel- és távollátáshoz való alkalmazkodóképessége, a látás élessége is.

Az Astaxanthin segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt
Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, ilyen például a szennyezett levegő, a dohányzás, a Nap ultraibolya sugárzása, vagy épp az alkoholfogyasztás. Az így képződő szabad gyökökkel szervezetünk mar nem tudja természetes úton felvenni a harcot. Ezt az egészségre ártalmas állapotot nevezzük oxidatív stressznek.

A szabad gyökök miatt kialakuló oxidatív stressz gyorsíthatja az öregedés folyamatát, és növelhetik a betegségek kialakulásának kockázatát. Az Astaxanthin antioxidánsként erősítheti a szervezet ellenálló képességét és a szabadgyökök okozta oxidatív stressz csökkentésében is segítségünkre lehet.

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz