Három alga együttes ereje: AlgaVit – Táplál, tisztít és véd! (II. rész.)

Három alga együttes ereje: AlgaVit – Táplál, tisztít és véd! (II. rész.)
A spirulina, a chlorella és a haematococcus algákkal töltött AlgaVit kapszulái koncentrált formában tartalmazzák a szervezet számára elengedhetetlenül fontos tápanyagokat. De milyen algákról van szó? Mik ezek, mit tudnak? Sorozatunkban a Chlorella Pyrenoidosa alga következik.

A chlorella alga

A chlorella egy zöld, édesvízi egysejtű alga, amelynek több mint harminc faja létezik. Az egészségre gyakorolt hatása szempontjából azonban két típusa ismertebb: Chlorella Vulgaris és a már említett Chlorella Pyrenoidosa. Akárcsak a cikksorozatunk első részében tárgyalt spirulina alga, a Chlorella Pyrenoidosa is rendkívül gazdag fehérjében, továbbá vitaminokban, enzimekben, klorofilban és karotinoidokban. Emellett az egyik leggazdagabb természetes magnéziumforrás, mely hozzájárulhat a vérnyomás és a vércukor szabályozásához, a koleszterin csökkentéséhez, valamint a szabadgyökökkel a stresszel szembeni védekezéshez.

Szerkezetét tekintve, a chlorella kemény sejtfallal rendelkezik, amely az emberi emésztés szempontjából nehezen áthatolható. Éppen ezért az alga porított bevitele javasolt a megfelelő hasznosulás és a jellemző előnyök kiaknázása érdekében. Az étrend-kiegészítők piacán ennek érdekében különféle kiszerelésekkel és formulákkal találkozhatunk. Így kapható por alakú, zacskóba töltött, kanalazható chlorella, ahogy tabletta és kapszula formájában is hozzájuthatunk, megkönnyítve a napi ajánlott egységek pontos bevitelét. A tablettázott és kapszulázott kiszereléseket tekintve ugyanakkor, míg az előbbi nagy valószínűséggel a tablettázást segítő alapanyagokat (lazító, térfogatnövelő stb.) tartalmazhat –még, ha adott estben természetes forrásúak is –, addig a kapszula jó esetben előre kimért, adalékmentes, „tiszta” adagokat tartalmazhat! Az AlgaVit termék esetében ráadásul a kapszulahéj is natúr, természetes forrású zselatin. Az Algavit továbbá a chlorella mellett egyéb hasznos összetevőket tartalmaz, mint a spirulina alga, valamint a Haematococcus pluvialis alga kivonata.

A chlorella alga elképesztő táplálkozási profilja okán superfood, azaz „szuper élelmiszer” minősítéssel bír. Természetesen tápanyagtartalmát nagyban meghatározzák életkörlményei, de átlagos mérések szerint, a chlorella fehérje tartalma 50-60%. Ráadásul teljes értékű fehérje, miután valamennyi esszenciális aminosavat tartalmazza. Eltérő mértékben tartalma továbbá vasat és C-vitamint, magnéziumot, cinket, rezet, káliumot, folsavat, B-vitaminokat, továbbá Omega-3 zsírsavat, rostokat illetőleg antioxidánsokat.

Hatóanyagtartalmának köszönhetően a chlorella megköti a nehézfémeket, ezáltal segítheti a méregtelenítési folyamatokat, továbbá hozzájárulhat a koleszterin- és vércukorszint, valamint a vérnyomás szabályozásához. Mindezek mellett korai kutatások alapján chlorella alga javíthatja az immunrendszer működését, azáltal, hogy egyes hatóanyagai fokozzák az immunválaszt. A következtetések azonban egyelőre óvatosan fogalmaznak a kérdés kapcsán, s további, nagyobb mérvű vizsgálatokat szorgalmaznak.

Próbálja ki az AlgaVitet!

Kinek ajánljuk?

·         sportolóknak és fizikai munkát végzőknek

·         stresszes életmód esetén

·         intenzív szellemi munkát végzőknek

·         gyakori fáradtság érzet esetén

·         fogyókúra, diéta során

·         az immunrendszer erősítésére

·         szem- és bőrproblémákkal küzdőknek

 

Melyek az AlgaVit jótékony hatásai? 

·         segíthet legyőzni a fáradtságot

·         segítheti a szervezet méregtelenítési folyamatait

·         serkentheti az anyagcserét és az emésztőrendszer működését

·         előnyösen befolyásolhatja a cukor- és koleszterinszint alakulását

·         az éhségérzet csökkentésével támogathatja a fogyókúrát, diétát

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz