Blog Érdekes Hirek







Az iskolakezdés a gyerekek és a felnőttek számára is sok kihívást tartogat. A megváltozott napirendre, az intenzív szellemi igénybevételre és az őszi nyirkosabb időre viszont fel lehet készülni: az NKO krill olaj számos oldalról támogatja a szervezetet, így az akadályokat szellemileg frissebben és fizikailag felkészültebben várhatja vele minden korosztály. Cikkünkben a krill olaj jótékony hatásait részletezzük.

A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet fűszerként világszerte használnak. Jótékony tulajdonságainak köszönhetően sokan gyakorlatilag orvosságként tartják számon. Görcsoldó, hányingercsökkentő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális, antivirális és köhögéscsillapító hatásai szinte csodákat tesznek a szervezetünkkel.

A gyors- és félkész ételek virágkorában, a felgyorsult életritmusban gyakran alacsony tápértékű ételeket fogyaszthatunk, aminek az emésztésünk látja kárát. Ahhoz, hogy emésztésünk visszanyerje egészséges működését, a rendszeres mozgás és sok folyadékbevitel mellett megfelelő rostbevitelre is szükségünk van. Melyek a természetes rostforrások, és mennyi a napi ajánlott rostmennyiség? Mutatjuk.


Fekete vagy zöld kávé? Kinek a pap, kinek a papné, azonban a koffein élénkítő hatását és a zamatos ízt alighanem mindkét rajongótábor imádja. A hasonlóságok ellenére akadnak azonban különbségek is: míg az előbbi a pörkölés során nagyrészt elveszíti klorogénsav tartalmát, addig a pörköletlen zöld kávészemek megőrzik ezt az antioxidánst. Mi mindenre lehet hatása a klorogénsavnak, amitől korunk legelterjedtebb betegségeinek kezeléséhez is hozzájárulhat? Cikkünkből kiderül.

Mivel a kurkuma a trópusi éghajlatú dél-ázsiai területeken őshonos, talán nem is gondolnánk, hogy mennyire hasznos eleme lehet az ősszel megérkező nyirkos-hűvös időjárás és kórokozók elleni védekezésnek, pedig szinte a legtöbb gondunk-bajunkra gyógyírt jelenthet. Az őszi immunerősítésnek (mondhatni) kihagyhatatlan kelléke, de jótékony hatásának ereje erősen függ attól, hogyan fogyasztjuk. A cikkben ehhez is adunk pár tanácsot.

A kapszulák két fő típusa ismert: beszélhetünk kemény héjú kapszulákról, melyek zselatin felhasználásával készülnek, valamint lágy héjú kapszulákról, melyeket olajok felhasználásával állítanak elő. Mindkét típus összetevőinek alapja a vizes oldat, de tartalmaznak még állati fehérjéket – főként zselatint –, növényi poliszacharidokat vagy azok származékait: keményítőt és cellulózt. A kapszulák hatékony megoldást jelentenek az orálisan szedhető étrend-kiegészítők csomagolásában, ahogy a gyógyszeriparban is.