Termékek Menü

Több mint egy csésze fekete: zöld kávé

Több mint egy csésze fekete: zöld kávé

A zöld kávé rendkívüli egészségügyi hatásairól csak pár évvel ezelőtt kezdtek el beszélni. Rövid időn belül jelenséggé vált, nem csak a speciális orvoslással foglalkozók körében. A zöld kávé kétszer annyi koffeint és antioxidánst tartalmaz, mint a „fekete” pörkölt kávé. Épp ezért alapvetően jobb súlycsökkentő, stimuláló és méregtelenítő hatású fekete társánál. A zöld kávé nagy mennyiségű klorogénsavat tartalmaz (CGA).

A zöld kávészemek  magasabb CGA tartalmuk miatt alaposan megtornáztatják a zsírpárnákat, javítják az emésztést és segítik az anyagcserét. Az antioxidánsoknak, a klorogénsavnak és a koffeinnek köszönhetően pár hét fogyasztás után könnyebbnek, életerősebbnek érezhetjük magunkat.

A klorogénsav és közeli rokonai nevükkel ellentétben nem tartalmaznak klórt. A név a görög „világoszöld” szóból származik, és az oxidálódott klorogénsav színére utal. A zöld kávészemek különösen nagy mennyiségben tartalmazzák. Az elfogyasztott klorogénsav könnyen felszívódik, azonban igen hamar át is alakul a szervezetben kávésavvá és ferulasavvá. Ennek alapján feltehető, hogy a klorogénsav tartalmú zöld kávénak tulajdonítható hatásokat nem kis részben a ferulasav váltja ki.

Segíthet a fogyásban?

A zöldkávé-kivonatokat gyakran állítják be úgy, hogy képesek csökkenteni a testsúlyt. Ezt állatkísérletekben valóban kimutatták, azonban egy humán vizsgálatokat összegző elemzés az emberen végzett, ilyen tárgyú vizsgálatokkal szemben komoly kritikákat fogalmazott meg. 

Fő hatásai a következők:
- stimulálhatja az anyagcserét

- kiegyensúlyozhatja a vércukorszintet
– minimalizálhatja a cukor felszívódását, ami azt eredményezi, hogy a szervezet nem tárolja el a felesleget a zsírszövetekben, hanem egyszerűen kiüríti azt
– felgyorsíthatja a zsírégetést
– lassítja a sejtek öregedését

A zöld kávé másik fontos összetevője a koffein:
- növelheti a mentális és fizikai frissességet, javíthatja a rövid távú memóriát, enyhíti a fáradtságot, és segíthet a stressz kezelésében
- támogathatja a jó hangulatot
- a zöld kávé erős antibakteriális hatású, csökkentheti a cukorbetegség és az epekövek kialakulásának kockázatát
– kiváló méregtelenítő képességgel rendelkezik, amely étkezés után 15 perccel már jelentkezhet.

 

blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu