Termékek Menü

Ganoderma lucidum gomba, a császárok eledele

Ganoderma lucidum gomba, a császárok eledele

De miért? Tehetnénk fel a kérdést. A Ganoderma lucidum a hagyományos kínai orvoslás nélkülözhetetlen eleme. Hatóanyagai között szterolok, enzimek, polipeptidek, vízben oldható és oldhatatlan poliszacharidok vannak. Koleszterinszint-csökkentő, gyulladásgátló és májvédő hatásáért lanosztán típusú triterpénjei, a ganoderánsavak felelősek.

A hagyományos népi orvoslásban már kb. 4000 éve használják, és az antik Kínában még a ginsengtől is értékesebbnek tartották. Kiemelkedő minőségű gyógynövényként tekintenek a Ganordemára olyannyira, hogy a császárok eledelének nevezték, mivel akkoriban nagyon kevés helyen lehetett megtalálni, ezért csak a császárok fogyaszthattak belőle. Szinte minden, amit akkor hatásairól írtak, a mai modern tudományos tanulmányok által lényegében bizonyítva és igazolva lett.

Mire való a Ganoderma lucidum?

Ganoderma lucidum (más néven Reishi vagy Pecsétviaszgomba) a legismertebb, s talán legsokrétűbb gyógygombák egyik, amely miatt a gyógygombák királyának is tartják. A Ganoderma lucidumban lévő aktív immunmoduláns poliszacharidok és több mint 130 triterpenoid vegyületek felelősek a  gyógygomba gyulladáscsökkentő, antiallergiás, nyugtató, vérnyomáscsökkentő és daganatellenes hatásáért.

A ganoderma gomba lehetővé teszi, hogy belső szerveink rendeltetésszerűen működjenek, javítja a gyenge fizikai állapotot és erősíti az immunrendszert.

Jótékony hatásaira néhány példa

Allergia esetén: a gomba immuntámogató hatása mellett erős gyulladásgátló és antihisztamin hatással is rendelkezik.

Autoimmun betegségek: a ganoderma immunmoduláló és gyulladáscsökkentő hatása
miatt szintén  hasznos lehet az autoimmun eredetű, gyulladásos betegségek, mint például a reumatoid artritisz, pszoriázis vagy fekélyes vastagbélgyulladás kiegészítő terápiájában.

A MAKKA ® WELLcoffee instant kávé, arabica instant kávét és ganoderma kivonatot tartalmaz, amely ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásait tekintve is kiváló. Természetes 100% arabica instant kávé Ganoderma gomba kivonattal. Hazai gyártású és csomagolású funkcionális kávé, 30 db-os kiszerelésben, egyenként csomagolt aromazárt tasakokban.

blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu