Így készít fel az iskolakezdésre a krill olaj

Így készít fel az iskolakezdésre a krill olaj

Az iskolakezdés a gyerekek és a felnőttek számára is sok kihívást tartogat. A megváltozott napirendre, az intenzív szellemi igénybevételre és az őszi nyirkosabb időre viszont fel lehet készülni: az NKO krill olaj számos oldalról támogatja a szervezetet, így az akadályokat szellemileg frissebben és fizikailag felkészültebben várhatja vele minden korosztály. Cikkünkben a krill olaj jótékony hatásait részletezzük.

Szellemi teljesítmény javítása

Az NKO krill olaj fő összetevői a sajátos szerkezetű omega-3 zsírsavak (DHA és EPA duplaláncú foszfolipidek). Ezekre a szervezetnek nagy szüksége van az idegsejtek fejlődéséhez és a károsodások javításához.

A megfelelő mennyiségű omega-3 javíthatja a serdülők memóriáját, fejlesztheti a tanulási és olvasási képességet, illetve az intelligenciát, de bizonyos kognitív funkciók (mint a szem-kéz koordináció és a figyelem fókuszálása) is erősödhetnek. Figyelemzavaros és hiperaktív gyerekeknél is mérséklődő tüneteket és tartósabb figyelmet tapasztaltak omega-3 fogyasztás hatására, ezen kívül a hangulatjavító „antidepresszáns” hatásokat is egyre több kutatás vizsgálja.

Ideális esetben a napi ajánlott mennyiséget -- kortól függően 1-3 gramm – természetes omega-3 források fogyasztásával (halak: lazac, hering, szardella, lenmagolaj, mogyoró) is elérnénk, de a nyugati étrend ezt ritkán fedezi, így az utánpótláshoz jó választás lehet étrendkiegészítőként is fogyasztani.

Az immunrendszer és a szem védelme

A krill olajnak az astaxanthin és a kantaxanthin is alkotóelemei. Ezek olyan erős antioxidánsok, amik ellenállóbbá tehetik az immunrendszert a fertőzésekkel szemben, és a gyulladásokat is enyhíthetik. A halolajban ezek nem találhatók meg, így kisebb védelmet nyújt a kórokozókkal szemben.  

Az NKO krill a szemünk egészégét is támogathatja. Az antioxidánsok sejtvédő funkciójuk révén mérsékelhetik a szem fáradtságát is, ami több óra monitor előtt töltött idő után fokozottan jelentkezhet, az omega-3 zsírsavak pedig (különösen a DHA) fontos építőelemei a fényérzékeny rétegnek, a retinának, és a látóidegek egészségéhez is hozzájárulhat.  

 

Gyors felszívódás és jelentős hasznosulás

A krill olaj szerkezete jóval közelebb áll az emberi testben lévő zsírsavakéhoz, így a felszívódás és a biológiai hasznosulás is kétszer olyan gyors és hatékony, mint például a halolaj esetében. A rákolaj tartóssága és tisztasága is a legjobbak között van, mivel a kristálytiszta Antarktiszi tengerben élő krill a tápláléklánc alján áll, csak algákkal táplálkozik. Így nem jut a szervezetébe olyan mérgező anyag (nehézfém, higany, műanyag), amik pl. a halakban előfordulhatnak -- és így a halkészítményekbe is bekerülhetnek.

***

A 60 db-os 100%-os tisztaságú NKO krill olajról érdeklődjön a vitalvar.hu oldalon.

Források:

https://doctorkrill.com/benefits-krill-oil-kids/#Krill-Oil-Helps-Kids-Intelligence

https://www.vitalvar.hu/vajon-biztonsagos-a-krill-olaj-fogyasztasa-70

https://www.verywellhealth.com/krill-oil-what-should-i-know-about-it-89571

https://www.webmd.com/diet/features/who-needs-omega-3s#2

https://www.naturalstacks.com/blogs/news/5-reasons-krill-oil-is-superior

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz