Romlandóság és eltarthatóság
A hal- és krill olajban megtalálható telítetlen zsírsavak, mint például az omega-3 ki vannak téve a természetes oxidáció veszélyének. Nagyon könnyen megromlik, oxidálódik. Ha ez bekövetkezik, gyorsan megavasodik, ami könnyen észrevehető a kellemetlen szagáról és az ízéről.
Az oxidáció abban a pillanatban elkezdődik, ahogy a krilleket kifogják a tengerből. Az idő előrehaladtával, ahogy a levegővel, a meleggel és fénnyel érintkeznek, az a folyamat felgyorsul, avasodást okoz. Ha ez megtörténik, a normális esetben jótékony hatásokkal bíró zsírsavak, pont ellentétes hatást gyakorolnak szervezetünkre.
Mint bármely romlandó élelmiszer, a krill és halolaj is tovább friss marad, ha megfelelő körülmények közt tárolják. Némely halolajhoz mesterségesen E vitamint, vagy antioxidánsokat adnak, hogy növeljék a stabilitásukat. Az NKO® krill olaj semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. Ehelyett az antarktiszi krillben található természetesen megtalálható antioxidáns, az astaxanthin segít tartósítani a rákolajat.
Mérgező- és szennyező anyagok
A szennyeződés az egész táplálékláncon végighúzódik, ahogy a ragadozóhalak megeszik a kisebbeket. Ezek a halak kereskedelmi hajóforgalmat bonyolító vizekben élnek, szervezetükben olyan egészségre ártalmas kemikáliákat halmoznak fel, mint a higany, más nehéz fémek és mérgező anyagok. A halak olyan szerves anyagokat, mint a PCB-k, dioxinok és DDT szintén nagy koncentrációban vesz fel, ami a zsírszöveteiben tárolódik. Ezeknek a veszélyes anyagoknak az emberi szervezetre rengetegféle káros hatása lehet.
A krillek a tápláléklánc legalján helyezkednek el, a kristálytiszta és jéghideg antarktiszi tenger mélyén élnek. Kizárólag algával táplálkoznak, messze a szennyezett vizektől és az ipari halászattól. Az alga biomassza nagyságát és élettartamát tekintve, nem halmoz fel mérgező anyagokat, így azok nem találhatók meg a krillek szervezetében sem.
Biztonságos étrend-kiegészítő
A krill olaj táplálék-kiegészítőket kizárólag megbízható gyártótól tanácsos beszerezni, akik betartják az előállítás a szigorú szabályait. Az NKO®
olyan szervezetek által elismert gyártási folyamattal állítja elő a krill olajat, mint az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság (FDA). Az NKO szabadalmairól, elismeréseiről és minőségi elköteleződéséről itt olvashat bővebben.