Így töltődj fel nyáron!

Így töltődj fel nyáron!
Az astaxanthin jótékony hatásairól számos összefoglaló cikk/tanulmány született már. Most, kimondottan a nyári előnyeit gyűjtöttük egy csokorba. Hogyan segítheti ez a szuperélelmiszer, a természetes antioxidánsok királya, hogy a nyári feltöltődésünk teljes körű legyen?

Bőrvédelem a káros napsugarak ellen

Az astaxanthin hatása belülről fokozza a szervezet védekezőképességét. A nagy mennyiségű és káros napsugárzás (UVA, UVB sugarak) felerősíti az oxidatív stressz, illetve a szabadgyökök termelődését, ami roncsolja a bőr egészségét, és csökkenti annak rugalmasságát és ellenállóságát a környezeti hatásokkal szemben. Az antioxidánsok azonban megkötik a szabadgyököket, így a túlzott napozás rövidtávú mellékhatásain (pl. bőrráncok, bőrfoltok) kívül a hosszabb távú szövődményeket, akár a bőrrák kialakulását is segíthetnek kiküszöbölni. Aggodalomra azonban napégés esetén sincs ok, az astaxanthin gyulladáscsökkentő hatása csillapíthatja a fájdalmat, a sejtanyagcsere fokozása révén pedig felgyorsíthatja a bőr regenerálódását.

Fáradtságűzés és regenerálódás fizikailag és szellemileg is

Mivel az astaxanthin a vér-agy membránon keresztül képes bejutni az agyba, így közvetlenül és jóval hatékonyabban fejtheti ki hatását. Keringésfokozó hatásával és a vér oxigénfelvevő képességének elősegítésével az idegrendszerünk és a kognitív funkcióink is erőre kaphatnak, így gyorsabban megbirkózhatunk, az év első felében felgyűjt fáradtsággal, fizikailag és mentálisan is. A szellemi felfrissülés jeleként javulhat a tiszta gondolkodásunk, motivációnk, koncentrációnk és a hangulatunk is – ezekre persze a tengerpart látványa is kedvezően hathat, de a hosszú távú feltöltődéshez a rendszeres astaxanthin szedése is hozzájárulhat. A természetes antioxidáns ezen kívül immunrendszer-erősítő is, így segítheti az általános energiaszintünk emelését, a jobb közérzet fennmaradását.

 

Kiadós, mély alvás – te vagy az? 

Az immunrendszer erősödésével és az agyi funkcióink harmonizálásával a kipihentségünk is új szintre léphet, ráadásul az astaxanthin csökkentheti a stresszhormon, azaz a kortizol szintjét is, így az általános feszültségérzet mérséklődésével a zavartalan alváshoz is hozzásegíthet. Ennek kiemelten fontos szerepe lehet a nyári feltöltődésben és regenerálódásban, érdemes különös figyelmet szentelni a kiadós alvásnak tehát, akár a tengerparton, a Balaton partján vagy wellness programokon szeretnénk feltölteni energiaraktárainkat. 

 

***

Az astaxanthin tartalmú termékeinket megtalálja a vitalvar.hu oldalon.

Források:

https://www.astasupreme.co.nz/news/three-benefits-of-taking-astaxanthin-this-summer.html

https://www.mindbodygreen.com/articles/the-health-benefits-of-astaxanthin

 

Összeállította: Lipusz Kinga

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz