Termékek Menü

Új Ataxanthin tanulmány – vedd fel a harcot a fáradtság ellen!

Új Ataxanthin tanulmány – vedd fel a harcot a fáradtság ellen! Egy új klinikai tanulmány kimutatta, az Astaxanthin sikerrel csökkenti mind a mentális mind a fizikai fáradtságot. A kutatásról és az Astaxanthin jótékony hatásairól bővebben cikkünkben olvashatsz!

  Egy a Journal of Clinical Therapeutics & Medicines-ben publikált klinikai tanulmány demonstrálta, hogy az Astaxanthin egyidejűleg hatásos a mentális és a testi fáradtság ellen is.

 

  Dr. Robert Corish, az Astaxanthinnal foglalkozó orvosi szakértő szerint: „Ez a vizsgálat azzal a fáradtsággal foglalkozott, amit legtöbbünk tapasztal a napi rutinunk folyamán; együttes agyi és fizikai fáradtsággal. Az eredmények azt mutatják, hogy az Astaxanthin csökkenti és felveszi a harcot mindkét fajta fáradtság ellen és javítja a teljesítményt. A fáradtság a leggyakrabban hallott panasz, amit manapság az orvosok hallanak; saját tapasztalatom szerint viszont, ez az első olyan alkalom, amikor egy természetes termék javulást idézett elő.”

            

  A tanulmány tesztje abból állt, hogy két csoportra osztották az alanyokat, egyiknek placebot, a másik csoportnak pedig Astaxanthint adtak nyolc héten át. Úgy tervezték, hogy olyan fáradtságot és stresszt gerjesztő szituációkba helyezték a résztvevőket, amik hasonlóak a mindennap átéltekhez. A mentális kihívás időre elvégzendő számításokon alapult (Uchida-Kraepelin teszt) – amely intenzív koncentrációt igényel. A fizikai fáradtságot pedig szobakerékpár használatával érték el. A fáradtság mutatóit értékelték mind a stressz teszt előtt, mind pedig utána.

 

  A Vizuális Analóg Skála (VAS) analízis megmutatta, hogy az Astaxanthin jelentősen csökkentette a mentális és a fizikai fáradtság tüneteit összevetve azokkal, akik csak placebót kaptak. Ez azt jelenti, hogy javulás volt megfigyelhető a tiszta gondolkodásban, a koncentrációban, a motiváltságban és a hangulatban. Irritáltság és a test nehézségének érzése pedig csökkent. A kalkulációs feladatban a hibák növekedése volt jellemző a teszt második felében, ez az Astaxanthint szedők csoportjában szinte teljesen megszűnt. Az Astaxanthin szedése emellett jelentősen csökkentette a nyálban található kortizol mennyiségét, amely hormon a stressz egyik biomarkere.

 

  Az Astaxanthin tehát mindenkinek hasznos társa lehet a mindennapokban, különösen azoknak, akik megterhelő fizikai vagy mentális munkát végeznek, hosszantartó koncentráció szükséges a munkájukban, emellett azoknak, akik javítani szeretnének a memóriájukon és a motiváltságukon. 

 

Forrás: (x)

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu