Rostbevitel okosan a kávé szerelmeseinek

Rostbevitel okosan a kávé szerelmeseinek
A modern orvostudomány bebizonyította, hogy a vastagbél különböző betegségeinek kialakulásában az egyik fő tényező a rostszegény táplálkozás. A rostnak önmagában szinte semmilyen tápértéke nincs, mégis fontos szerepet játszik az egészségmegőrzésben. A rostos élelmiszerek alapvető D-vitamin-forrásunkat jelentik, többségükben található A- és E-vitamin, sőt életfontosságú nyomelemek is. Ezek az életfontosságú nyomelemek gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését.

A rostokról általában

A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze. Az emészthető rostban gazdag étrend csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből.

Az emészthető rost a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak. Ezeket a vastagbélben található baktériumok lebontják. Az emészthetetlen rost – mely a gabonaszemekben is megtalálható – megköti a vizet, de nem duzzad meg. Megemésztetlenül halad át a beleken, nem szívódik fel, és a szervezet enzimjei sem bontják le.

A vízben nem oldódó rostokat a természet „seprőjének” nevezhetjük. Csökkentve a táplálék áthaladási idejét, kevesebb méreganyag felszívódására adnak lehetőséget, mintegy kisöpörve azokat.

A vízoldékony növényi rostok állaga zselészerű, ezek az emésztőrendszerben megkötik a koleszterint, így az nem tud felszívódni. A vízoldékony rostok az emésztést is javíthatják, így kiegyensúlyozott vízfogyasztás mellett ez a típus tökéletes lehet mindazoknak, akik a napi kávézással együtt a rostgazdag étrendjüket is színesítenék.

Vélekedések szerint a rost segít a fogyni vágyóknak is, miután a gyomorban teltségérzetet vált ki, és csökkenti az étvágyat, lassítja a gyomorürülést is, melynek során a félig megemésztett étel elhagyja a gyomrot.

Makka Rost kávé, zöldkávé kivonattal

A Makka Rost kávé egy olyan okos termék, amely vízoldékony rostot (Fibersol-2), emellett zöld kávé kivonatot is tartalmaz. Így rendszeres fogyasztásával egyrészt biztosítható a vízoldékony rostbevitel, másrészt érvényesülhet a klorongénsav antioxidáns hatása is. Utóbbi segíthet megóvni bőrünket és szemünket, csökkentve a szabadgyökök termelődését, és mérsékelheti a ráncok, foltok és egyéb bőrhibák kialakulását.

A MAKKA Rost kávé továbbá, koffein tartalmának köszönhetően segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve hozzájárulhat a testsúlyvesztéshez zsírégető hatásával.

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz