Asztaxantin kutatások

Asztaxantin kutatások
Mi mindenre jó az Astaxanthin? Tekintsük át azokat a legfrissebb tanulmányokat, amelyek az asztaxanthin sokrétű felhasználását mutatják be!

Egy asztaxantinnal foglalkozó kutatócsoport egyre több, az egészségre gyakorolt jótékony hatását tárja fel ennek az összetevőnek.
Az elmúlt évben számos tanulmányt készítettek az 
asztaxantinról. Tekintsük át azokat a legérdekesebb friss tanulmányokat, amelyek a sokrétű felhasználását mutatják be:
Egy igen figyelemreméltó, embereken végzett kutatás feltárta, hogy az 
asztaxantin támogatja az immunrendszert és csökkenti az oxidatív stresszt valamint a szervezetben lévő belső gyulladást, továbbá a tanulmány a DNS-ben okozott károsodás kivédését bizonyította be. (Park, et al, 2010)

Egy másik ígéretes, embereken végzett tanulmány kimutatta, hogy az asztaxantin csökkentette a trigliceridek számát, és fokozta a jó koleszterin (a HDL-koleszterin) számát azon betegek esetében, akik hyperlipidémiában (emelkedett vérzsír szint) szenvedtek. (Yoshida, et al, 2010)

Egy, az asztaxantinnal végzett tanulmány feltárta azt a képességét, hogy a fényvédő krémekhez hasonlóan pozitív hatással van a bőr egészségére és képes megvédeni a bőrt az UV sugárzás által okozható bőrkárosodástól. (Suganuma, et al, 2010)

Patkányokon végzett tanulmány azt tárta fel, hogy az asztaxantin pozitív hatást gyakorol a szemre, a szembelnyomást illetően. (Cort, et al, 2010)

Úgy találták, hogy az isémiás károsodás okozta megbetegedésekben is intenzív antioxidáns hatást fejt ki. /Isémia (ischaemia)=szerv vagy testrész helyi vérszegénysége a vér odajutásának akadálya miatt./ (Curek, et al, 2010)

Az asztaxantin potenciális gyógyhatása bizonyosodott be az idegi elfajulásos (neurodegeneratív) megbetegedésekben. (Chan, et al, 2010)
Az 
asztaxantin képes elősegíteni az idegi őssejtek burjánzását. (Kim, et al, 2010)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: astaxanthin tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz