Astaxanthin és a szívünk védelme

Astaxanthin és a szívünk védelme
Kutatók szerint az Astaxanthin hatékonyabb más antioxidánsoknál, különösen jótékony hatása van a szívre és a koleszterin szintre.

Az Astaxanthin egy rendkívül erős antioxidáns.

Kutatások igazolják jótékony hatását a szívre, különösen a koleszterin szintre. Egy 2010-es tanulmány megmutatta, hogy napi 12 és 18 mg csökkentette a triglicerid szintet, míg a 6 és 12 mg-os dózis növelte a HDL-koleszterin, a „jó” koleszterin szintjét. A New Jersey székhelyű AstaReal Inc. értékesítési szakértője, Janice Brown szerint az Astaxanthin jóval hatékonyabb más antioxidánsoknál. Különleges kémiai szerkezetének köszönhetően kiemelkedően hatékony lehet a sejthártya védelmében. Az egyedülálló kémiai felépítésének, a zsíroldékony kettős kötéssel összetartott polarizált végeknek köszönhetően tudja az Astaxanthin kívülről és belülről is megvédeni a sejthártyát, kiemelkedő antioxidáns védelmet nyújtva.

Brown elmondása szerint azt Astaxanthin, a cég zászlóshajója, a közeljövőben jelentős keresletnövekedésre számíthat, hiszen az amerikai fogyasztók szemében egyre inkább alapvető táplálék kiegészítővé válik a szív egészségének megőrzésére.


Hivatkozás: Circulation. 2004; 109:433-438.
A fordítás forrása: 
http://niemagazine.com/heart-on-the-line/

Tartalomhoz tartozó címkék: astaxanthin tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz