A Chlorella alga

A Chlorella alga
Az AlgaVit nevű étrend-kiegészítőnk háromféle algát, köztük Chlorella és Spirulina algát is tartalmaz. Miben különbözik a Chlorella alga a Spirulina algától?

A Chlorella egy Chlorophyta nemzetségébe tartozó egysejtű zöld alga. Gömb alakú, körülbelül 2-10 mikrométer átmérőjű, csillók nélküli alga. A A Chlorella klorofillt, zöld fotoszintetikus pigmenteket tartalmaz. Fotoszintézis révén gyorsan szaporodik, ehhez mindössze szén-dioxidra, vízre és napfényre van szüksége.

Nevét a görög Chloros, azaz a zöld szóból és az ella latin kicsinyítőképzőből kapta. Otto Heinrich Warburg német biokémikus és fiziológus  1931-ben Nobel-díjat nyert a Chlorella fotoszintézisét érintő kutatásáért. 1961-ben Melvin Calvin kapott kémiai Nobel-díjat a Chlorella szén-dioxid felvételének vizsgálatáért.

A Chlorella kiváló táplálékforrás magas fehérje- és alapvető tápanyagtartalma miatt. Feldolgozott formában körülbelül 45%-a fehérje, 20%-a zsír, 20%-a szénhidrát, 5%-a rost, 10%-a pedig különféle ásványi anyagokból és vitaminokból áll.

  

Forrás: Wikipedia

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar Algavit
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz