Termékek Menü

Természetes növényi táplálkozással csökkenthető a daganat rizikója!

Természetes növényi táplálkozással csökkenthető a daganat rizikója! Legyünk aktívak, és vegyük kezünkbe saját egészségünket, hiszen egy kis odafigyeléssel, táplálkozási szokásaink megváltoztatásával csökkenthetjük a daganat kialakulásának kockázatát. A növényi eredetű ételekben található anyagoknak jelentős szerepe van a rákmegelőzésben, más ételek viszont igencsak rossz hatással vannak szervezetünkre. A következő példák segítenek abban, hogy mire kell odafigyelnünk mindennapi étkezésünk során.

A kezeletlen élelmiszereknek daganatgátló hatásuk van

A természetes élelmiszerek speciális gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek gátolják a rák kialakulását, és különböző módokon leküzdhetik a betegséget. Minél jobb a megfelelő élelmiszer minősége, és minél gyakrabban fogyasztjuk, annál üdvösebbek lehetnek csodálatos tulajdonságaik a szervezet számára.

Az állati élelmiszerek növelhetik a daganat kockázatát

Az állati élelmiszerek specifikus kockázatokkal járnak együtt a daganatos betegségek vonatkozásában. Főleg a húsban, a kolbászfélékben és a tejtermékekben lévő telített zsírok gondoskodnak arról, hogy nagyobb mennyiségű nemi hormonok, pl. tesztoszteron és ösztrogén keringjen a szervezetünkben, ami megint csak hozzájárulhat a rákos megbetegedésekhez, pl. a mellrákhoz. Az állati élelmiszerek növelik ezen kívül az IGF-1 szintjét, tehát az inzulinhoz hasonló növekedési faktor előfordulását, melyet a daganat kialakulásának megnövekedett rizikójával hoznak összefüggésbe. A vegetáriánusok akár 40%-kal alacsonyabb kockázattal számolhatnak.

A cukor a rákos sejtek tápláléka

A daganatsejtek szeretik a cukrot, és mivel nagyon gyorsan osztódnak, rengetegre van belőle szükségük. Ha rendszeresen sok cukrot fogyasztunk, ez elkerülhetetlenül krónikusan emelkedett inzulinszinthez vezet. A legújabb kutatások bizonyították, hogy a legtöbb daganatos betegség nemcsak önmagában a cukorral kapcsolatban keletkezik, hanem a rákos sejtek a cukorfogyasztás miatt megnövekedett mennyiségben jelen lévő inzulint és az IGF-1-et is felhasználják növekedésükhöz, és így mindhárom anyag szerepet játszik szaporodásukban.

Ballasztanyagok mellrák ellen

A növényi élelmiszerek ellenben nagy mennyiségű fitotápanyagokat, antioxidánsokat és ballasztanyagokat tartalmaznak, amelyek a daganat rizikójának csökkentéséhez járulnak hozzá, és az állati termékekben és iparilag feldolgozott élelmiszerekben nem találhatók meg. A ballasztanyagok többek között szabályozzák a vér ösztrogénszintjét, és ezért szükség esetén csökkenteni képesek azt. A magas ösztrogénszint köztudottan a daganat magasabb kockázatával áll kapcsolatban, így a rostanyagok kielégítő fogyasztása különösen pozitív hatású. Ezen felül a ballasztanyagok a béldaganat rizikóját is csökkentik, és támogatják az immunrendszert rendkívül fontos feladatának teljesítésében, a rendellenes sejtek elpusztításában.

Az antioxidánsok aktiválják az immunrendszert

A fitotápanyagok és antioxidánsok olyan bioaktív anyagok, melyek a növényi táplálékainkban találhatók. Képesek elfogni és ártalmatlanná tenni a veszélyes szabad gyököket, amelyek sokféle módon kerülhetnek szervezetünkbe. Mivel a szabad gyökök a rákos sejtek szaporodásában is közreműködnek, ezek az antioxidatív hatású anyagok redukálhatják a daganatos betegségek kialakulását. Egyúttal immunaktiváló tulajdonsággal is bírnak, mely hozzájárul a szervezet saját védekező erőinek aktiválásához.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com/csokkentsuk-a-daganat-rizikojat-termeszetes-novenyi-taplalkozassal/

http://anyablog.hu/a-zoldseg-fozelekfelek-gyumolcsok-szerepe-az-egeszseges-taplalkozasban/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu