Termékek Menü

Rózsaszínben az erő

Rózsaszínben az erő Az astaxanthin az egyik legerősebb természetes eredetű antioxidáns hatású étrend kiegészítő: 6000-szer erősebb, mint a C-vitamin, 800-szor erősebb, mint a Q10, 500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin, 40-szer erősebb, mint a béta-karotin.

Vajon mitől rózsaszín a flamingó? És mitől olyan jellegzetes a lazac színe? Mi színezi meg a rákok testét? Van a természetben egy hatóanyag, mely egy különleges alga fajtában taálható. Mindazok az élőlények, akik ezt a növényt fogyasztják hozzájutnak az astaxanthinhoz. Az orvosok több mint 10 éve ajánlják és alkalmazzák sikerrel ezt a vörös színű természetes vegyületet, mely kutatások szerint:

6000-szer erősebb, mint a C-vitamin,

800-szor erősebb, mint a Q10,

500-szor hatékonyabb, mint az E vitamin,

40-szer erősebb, mint a béta-karotin.

Az orvosok és a biokémikusok a különböző tengeri táplálékokból egy olyan algát (Haematococcus pluvialis nevű kékmoszat) különítettek el, amely a klorofill zöld színét elnyomó vörös színanyagot tartalmaz. A vörös színanyag egy karotinoid típusú vegyület, melyet a szóban forgó mikroalga rekord mennyiségben képes felhalmozni sejtjeiben, az astaxantint. Az astaxantin egy piros, zsírban oldódó festékanyag, amely algákban, élesztőben, lazacban, pisztrángban, rákokban megtalálható. Emellett a flamingók tollazatának színe is ennek köszönhető, hiszen étrendjük nagy mértékben tartalmazza az említett anyagot.

Az astaxantin semlegesíti a szabad gyököket, így az erős antioxidáns hatásáról híres E-vitamin is eltörpül mellette és egyedülálló szerkezetének köszönhetően, megvédi a test szerveinek sejtmembránjait.

Szemben a β-karotinnal, a C-vitaminnal és más antioxidánsokkal, amelyek kizárólag a bilipid réteg külső vagy belső felszínén tartózkodnak, az astaxantin-molekula - egyedülálló módon - képes a sejtek bilipid membránjának mindkét oldalán megtapadni. Így biztosít a sejteknek nagyfokú védelmet.

forrás: richpoi.com

kép: publicdomainpictures.com

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu