Rákolaj: az új generációs Omega-3

Az a tény, hogy agyunk szárazanyag tartalmának 60%-a omega zsírsavakból áll, arra késztet, hogy kiemelt figyelmet szenteljünk a tengerből származó tápanyagoknak. A rákolaj az omega-3 készítmények új generációját jelentik, főként mert jóval hatékonyabbak, mint a halolaj. A halolajban az omega-3 triglicerid formában van jelen, míg a rákolajban foszfolipid formában, olyan formában, ahogy az emberi sejtekben is. A foszfolipid forma miatt, a rákolajban található omega-3 jobban be tud épülni a szervezetünkbe. A halolajnak a trilicerid kötéseit a májunknak még át kell alakítani, hogy szervezetünk hasznosítani tudja. Ez pedig rengeteg veszteséggel jár. 500mg rákolaj 1500-2000mg halolajnak felel meg. A rákolaj tengeri krillekből készül, melyek apró állatok a táplálkozási lánc legalján. A tengeri rákok algákkal táplálkoznak, így tele vannak az erős antioxidáns asztaxanthinnal. Az asztaxanthin az egyik legtöbb szabadgyök-fajtát befogni képes vegyület, így jelentős mértékben hozzá tud járulni nagyon sok betegség kockázatának csökkentéséhez. Az Antarktisz jeges vizeiből származó krillek (apró, garnélaszerű rákok) omega-3 tartalma nagyon magas. Mivel mélyvízi, rövid életű fajról van szó, a szennyezettségük elhanyagolható. Addig amíg a rákolaj egy rendkívül tiszta vegyület, addig 10-ből 9 halolaj esetében kimutatható valamilyen szennyeződés.

![]() |