Ismered a kávé összes jótékony hatását?

Ismered a kávé összes jótékony hatását?
A kávéfogyasztás három jótékony hatása, amiről biztos nem hallottál.

1. Aki kávézik, ritkábban depressziós

Egy amerikai kutatás keretében több mint 50 000 hatvan év körüli nő adatait elemezték. Az eredmények szerint a rendszeres kávézás hatására valószínűleg csökken a depresszió kialakulásának kockázata. Ha valaki napi 1-2 csésze kávét iszik, kb. 15%-kal, aki pedig 2-nél több csészével, annál 20%-kal csökken a kockázat. Ez természetesen nem jelenti, hogyha valaki depressziós az pusztán kávézással kikezelheti magát belőle. A kutatók eredményeit további vizsgálatoknak kell megerősítenie, mielőtt kijelenthetjük: a kávézás megelőzheti a depressziót.

2. A fejfájás ellen is segít!

A Német Neurológiai Társaság és a Német Migrén-és Fejfájástársaság jelenleg az enyhe, illetve közepes fejfájás, migrén esetén acetil-szalicilsav (ASS, más néven aszpirin), paracetamol és koffein kombinációját javasolják első helyen. E kombináció hatékonyságát három, nagy létszámú kísérletben igazolták. Úgy tűnik, hogy a koffein kifejezetten felerősíti, meggyorsítja a többi hatóanyag fájdalomcsillapító hatását. A hatás jelentős, akár 70%-kal erősebb lehet a koffeinnek köszönhetően.

3. Még a hajhullást is enyhíti.

A Jénai Egyetemen azt is kiderítették, hogy a koffeinnel meggátolható a hajhullás, ha a hatóanyagot közvetlenül a fejbőrbe dörzsöljük. Ráadásul kávéivással megőrizhetjük memóriánkat és agyunk tanulási képességét.

Próbáld ki a MAKKA OKOS KÁVÉK-at!

Forrás:

Cikk: Természetgyógyász magazin

Kép: http://kavezokkozossege.network.hu/kepek/hajni_kavei/egy_jo_fekete_kave_ivasa_2

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar kávé
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz