Termékek Menü

Győzze le a "vénember szagot"

Győzze le a "vénember szagot" Az öregedés nem csupán az ember külsejére van hatással, de a testszagra is. Mint kiderült az algából nyert természetes astaxanthin csökkenti a nonenal képződést, amely vegyület a középkorú és idősödő emberek lassanként kialakuló jellemző testszagáért felelős.

Győzze le a "vénember szagot", természetes Astaxanthinnal!

Ahogy az emberi test természetes antioxidáns védelmi vonala idővel elgyengül, a testszag megváltozik. 2000-ben Japán kutatók felfedezték a negyven feletti emberek jellemző testszagáért felelős anyagot. A nonenalnak nevezett vegyület kellemetlen szagát, általában 'poros', 'olajos' jelzőkkel írják le. Ugyan a szagot nem egyszerű leírni, valószínűleg mindannyian ismerjük az idős rokonainknál töltött időkből.


A nonenal az Omega 7 zsírsavak (mint például a Palmitolajsav, ami a bőr felszínén található) oxidációjával keletkezik. Az Omega 7 zsírsavak és ezáltal a nonenal mennyisége a testben negyven éves kor körül hirtelen megnő. Mivel a zsírsavak nem oldódnak vízben, a nonenal a bőr felszínén marad még a legalaposabb mosakodás után is.
Mit tehetünk a "vénember szag" ellen?


A nonenalt képző oxidáció visszafogása a kellemetlen szag csökkenésével járhat.


Íme hat módja az oxidáció csökkentésének:
1. Étkezzen egészségesen - kevés zsír, sok zöldség!
2. Tartsa magét távol a dohánytermékektől!
3. Aludjon eleget és kerülje a stresszt!
4. Kezdjen Aerobikozni, és igyon rengeteg vizet!
5. Kerülje a mesterséges ételadalékokat!
6. Használjon astaxanthint!


Egy Japán kutatás szerint napi 12 mg astaxanthin csupán 4 hét alatt sikeresen csökkentette a nonenal által okozott szagot. Egy másik kutatás bizonyította, hogy az astaxanthin az egyetlen olyan antioxidáns, amely, laboratóriumi körülmények között, teljesen meg tudta fékezni az oxidáció általi nonenal képzést.


Használjon természetes, algából kinyert astaxanthint - ne adja meg magát az öregedés látható és láthatatlan tüneteinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu