Termékek Menü

A koffein pozitív hatása a memóriára

A koffein pozitív hatása a memóriára A kávéról már eddig is tudtuk, hogy számtalan jótékony hatása van a szervezetre, a koffeinnek például idegsejtvédő és kognitív serkentő hatása van. Most azonban a Nature Neuroscience-ben megjelent egy cikk, ami a koffein memóriafokozó hatásáról is beszámol.

 

A Johns Hopkins University kutatói Daniel Borota vezetésével 160, 18 és 30 év közötti vizsgálati alany részvételével a napi 200 mg koffein hosszú távú memóriát fokozó hatását mutatták ki. A kutatóknak csak elképzeléseik vannak a hatásmechanizmusról: elképzelhető, hogy a koffein az adenozint blokkolja, ezzel megakadályozza annak noradrenalint gátló hatását – márpedig a noradrenalin serkenti a memóriát.

Ha Te is a kávé szerelmese vagy, próbáld ki a MAKKA instant kávékülönlegességeket is. A MAKKA Kávék a 100% arabica instant kávé mellett további jótékony hatású komponenseket is tartalmaznak.

Próbáld ki te is a 100% arabica instant kávékat: MAKKA Coffee Vitalis, MAKKA Beauty Coffee, MAKKA Wellcoffee, MAKKA Rost kávé! Neked melyik a kedvenced? Itt rendelheted meg a funkcionális MAKKA kávékat a Vitálvárnál.

Forrás

http://www.medicalonline.hu/tudomany/cikk/20_ev_fiatalodas_az_agynak

http://www.tamasidr.hu/hasi-panaszok-kavetol/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar kávé
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu