A kávézás káros szenvedély?

A kávézás káros szenvedély?
Milyen negatív hatásai vannak a túlzott kávéfogyasztásnak?

Vannak, akik nem tudják elindítani a napjukat egy csésze forró kávé nélkül. Sokak szerint ők teszik jól, ugyanis a mérsékelt kávézás számos területen fejthet ki jótékony hatást szervezetünkre, például egyes kutatások szerint segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében. Túlzásba vitt fogyasztása azonban szívinfarktus kialakulásához vezethet.

A legújabb kutatások szerint napi legalább öt csésze kávé elfogyasztásával a nők a sikeres teherbe esési esélyüket is kockáztatják. Dán szakemberek majdnem négyezer, lombikprogramon résztvevő nőt vizsgáltak. Megdöbbentő módon a túl sok koffeinnel élő asszonyok esetében a felére csökkent a meddőségi kezelés sikerességének aránya, de az élve születések száma is 40%-kal csökkent a túl sokat kávézó nők körében.

Ezzel a túlzott kávéfogyasztás a dohányzáshoz hasonlóan negatív eredményeket ért el a nők terhességének témaköréhez kapcsolódóan.

MAKKA ganodermás kávé (WELLcoffee) fogyasztása azonban immunerősítő hatással bírhat. Élvezze a megszokott kávéízt természetes kávénk megkóstolásával! De persze csak módjával!

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz