Nyerjen egyéves Zöld Újság előfizetést!

Nyerjen egyéves Zöld Újság előfizetést!

A kapszulák két fő típusa ismert: beszélhetünk kemény héjú kapszulákról, melyek zselatin felhasználásával készülnek, valamint lágy héjú kapszulákról, melyeket olajok felhasználásával állítanak elő. Mindkét típus összetevőinek alapja a vizes oldat, de tartalmaznak még állati fehérjéket – főként zselatint –, növényi poliszacharidokat vagy azok származékait: keményítőt és cellulózt. A kapszulák hatékony megoldást jelentenek az orálisan szedhető étrend-kiegészítők csomagolásában, ahogy a gyógyszeriparban is.

 

A kapszula története:

1730 de Paul: ostyatok - terpentin

1833 Mothes és Dublanc: zselatinkapszula

1846 Lehuby: keményítőpép és zselatin „kapszuladoboz”

1847 Murdock két részes üres kapszulák szabadalmaztatása

1872 Limousin: ostyakapszula készítő és töltő

1888 lágy zselatinkapszula

1900 Colton: lemezpréseléses eljárás ipari kapszulagyártás kezdete

1933 Scherer: lágy zselatinkapszula folyamatos előállítása

1949 Lederle Laboratories (USA): portöltő eljárás kifejlesztése

 

Az üres, kétrészes kapszulák szabványméret alapján készülnek, és akár így töltetlen formában is beszerezhetőek. Önnek van dolga olyan, esetleg kellemetlen ízű anyaggal, amit otthon beletöltene fogyasztás előtt egy üres kapszulába?  Válaszolja meg lenti kérdéseinket és nyerjen egyéves Zöld Újság előfizetést!

Üres kapszulák otthoni felhasználásra?

Ön mivel töltené?

A válaszokat szeptember 30. éjfélig várjuk facebook oldalunkon a bejegyzés alatt!

https://www.facebook.com/Vitalvar/photos/a.415896748471277/1999131343481135/?type=3&theater

Vagy e-mailben. Címünk: info@vitalvar.hu. A levél tárgyába kérjük beírni: ÜRES KAPSZULA.

A válaszadók között egyéves Zöld Újság előfizetést sorsolunk ki!

 

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz