Termékek Menü

Zöld kávészemekbe zárt fogyás és vitalitás?

Zöld kávészemekbe zárt fogyás és vitalitás?

A zöld kávé kivonat, hatóanyagnevén klorogénsav, kezdetben az inzulinrezisztencia-kutatásokban élvezett kitüntetett figyelmet, mára ennél sokkal szélesebb körben tanulmányozzák a szervezetre gyakorolt hatásait. Legyen szó vérnyomás problémákról, túlsúly gondokról, anyagcsere-, vérkeringési zavarokról, csökkent vitalitásról, szívproblémákról, vagy épp hajhullásról, kutatók szerint a zöld kávéban rejlő pozitív hatások lehetősége egyre változatosabb, egyre sokszínűbb.

Túlsúly ellen – biztató eredmények

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az elmúlt negyven év során megháromszorozódott az elhízott vagy túlsúlyos személyek száma. Világviszonylatban ma közel kétmilliárd ilyen esetet tartanak nyilván. Vélhetőleg ezek a számadatok is befolyásolják a kutatások irányát, és nem véletlen, hogy a legtöbb, a zöld kávé szervezetre gyakorolt hatását ismertető tanulmány az elhízás, a túlsúly problémáját, a kezelési lehetőségek témakörét helyezi előtérbe.

Az eddigi laboratóriumi tesztek valamint klinikai kísérletek eredményeit összesítő legfrissebb tanulmány rámutat, a zöld kávé kivonat figyelemre méltóan csökkentette az alanyok étvágyát. Ezzel együtt megfigyelhető volt az anyagcsere, a magas koleszterin és a vérnyomás normalizálódása is.

Vitalitás, életerő

A közölt teszteredmények szerint, a zöld kávészemek magasabb koffeintartalommal bírnak pörkölt társaiknál, mégpedig azért, mert a pörkölés során minden kávészem veszít koffeintartalmából. Ezen jellemzőjének köszönhetően, a zöld kávé több dopamint, vagy köznyelven boldogsághormont képes felszabadítani a szervezetben, közvetlen hatást gyakorolva a szervezet érzelmi életére, a lelkiállapotra, szervezetünk vitalitásra.

Pszichiátriai vizsgálatok alapján is igazoltnak látszik, hogy a zöld kávé fokozza a koncentrációt, segíti az agy működését.

Antioxidáns, napégés elleni segítség

A zöld kávé hatóanyaga, a klorogénsav a fentiek mellett, antioxidánsként is funkcionál, ezáltal jótékony hatású lehet a bőr elöregedése, ráncosodása ellen. A zöld kávészemekben megtalálható különféle zsírsavak ugyanakkor hidratálnak. Mindezek együtt, akár a nyári hónapok idején, akár a téli hónapokban a szolárium csövek között, erősíthetik bőrünk védelmét a leégés ellen.

Forrás: https://grecobe.com

blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu