Zöld kávé: harc a zsírok és a lassú anyagcsere ellen!

Zöld kávé: harc a zsírok és a lassú anyagcsere ellen!
A zöldkávé egyrészt segíti az anyagcsere zavartalan működését, másrészt klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkentheti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, emellett antioxidáns hatása van, csökkentheti az éhségérzetet és energikussá tesz egész nap.

Míg a hagyományos fekete kávé pörkölt kávészemekből készül, addig a zöld kávé friss kávébabból kerül előállításra. A zöld kávébanak számos egészségügyi előnye ismert. A zöld kávé előnyeit két fő összetevőjének köszönheti: a koffeinnek és a klorogénsavnak, aminek köszönhetően egyfajta antioxidánsként tarthatjuk számon.

A zöld kávébab jótékony hatásai

A zöld kávé főként azoknak jelenthet nagy segítséget a klorogénsav tartalom miatt, akik keveset esznek, mégis híznak. A zöldkávé egyrészt segíti az anyagcsere zavartalan működését, másrészt klorogénsav tartalmának köszönhetően csökkentheti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, emellett antioxidáns hatása van, csökkentheti az éhségérzetet és energikussá tesz egész nap.
Felfrissít, élénkít, aktivizál, hiszen koffein is van benne, de ez nem ugyanaz a koffein, mint amit a feketekávéban találunk. A feketekávéban található koffein csak rövidtávon aktivizálja a szervezetet, míg a zöld kávéban található koffein lassan és hosszabb ideig éri el ugyanezt a hatást.


Érdekességek:
A zöld kávé (vagy ahogyan a világban nevezik, a Coffee robusta) trópusi, 5-6 méter magas cserje vagy fa, melynek a magjából készült italt fogyasztjuk. A Coffea robusta a Coffea canephora egyik változata. Termőhelyei főként: Elefántcsontpart, Kamerun, Uganda és Angola. Termesztése még Ázsiában és Óceániában is igen elterjedt.

A zöldkávé három MAKKA Kávéban is megtalálható, a 100% arabica kávé mellett a MAKKA Coffee Vitalis, A MAKKA Rost kávé és a MAKKA Gyömbéres Zöld kávé is tartalmaz zöldkávé kivonatot, melyet a Rost kávéban a hozzáadott rostok a Gyömbéresben pedig a gyömbér különleges íze is kiegészít. Válaszd ki a kedvencedet!

Kép forrása: házipatika

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz