Termékek Menü

Végre megtudhatjuk, mi a tökéletes kávé titka

Végre megtudhatjuk, mi a tökéletes kávé titka

Jártál már úgy, hogy alig vártad, hogy megihasd a frissen elkészített kávédat, ami végül igen rosszra sikeredett? A Reactions Everyday Chemistry videójából megtudhatjuk, hogy a tökéletes kávé 3 tényezőtől függ: a kávébabtól, a pörköléstől és a lefőzéstől.

Jártál már úgy, hogy alig vártad, hogy megihasd a frissen elkészített kávédat, ami végül igen rosszra sikeredett? A Reactions Everyday Chemistry videójából megtudhatjuk, hogy a tökéletes kávé 3 tényezőtől függ: a kávébabtól, a pörköléstől és a lefőzéstől.

Lássuk először a kávébabot. Fontos, hogy olyan fajta kávét válassz, ami megfelel az ízlésednek, illetve a koffeinigényednek. Az Arabica azért népszerű, mert sokféle ízű és aromájú kávé készíthető belőle, viszont ha koffeinbombára vágysz, akkor a Robusta lesz a neked való.

Hogy a lehető legfrissebb ízélménnyel találkozz, védőgázas csomagolásban kapható kávét szerezz be, ami nem engedi ki a tasakból a kávé aromáját. A kávébabot a pörkölés utáni 3-7 napban érdemes felhasználni, méghozzá őrlés után minél hamarabb.

A pörkölésről is fontos beszélni, mert ez határozza meg, hogy virágos, csokoládéra emlékeztető vagy éppen krémes karamellás ízvilággal gazdagodik a kávézás alap élménye -- persze itt nem a karamellás szirupra kell gondolni, amivel a Starbacksban turbózzák föl az italunkat; ennél finomabb ízárnyalatról van szó.

Győződj meg róla, hogy az ízlésednek megfelelő pörkölésű kávébabból készíted el a kávédat! A világos pörkölés könnyedebb és az eredeti kávébab ízét leginkább meghagyó élményt nyújt. A középbarna pörkölés a legnépszerűbb, hiszen kellően testes, míg a sötétbarna pörkölésű, erőteljes kávé leginkább eszpresszóhoz használatos.

De miután megtaláltad a megfelelő fajtájú és pörkölésű kávédat, még mindig akad tennivaló a kávéfőzéssel. Először is nem mindegy, hogy mennyi vízzel főzzük le a kávét. Másodszor, a víz minősége is befolyásolja a végeredményt, tehát érdemes beruházni egy vízszűrőre a kávé szerelmeseinek, akiknek azt érdemes szem előtt tartaniuk, hogy a tökéletes kávé 92-96 fokos, illetve 198-204 Fahrenheit hőmérsékletű. Ami ennél kicsit is melegebb, az már az égett kategória... senkinek nem ajánljuk!

Igaz, a fenti recept legfőképpen a hagyományosnak számító kávéfajtákra vonatkozik, azonban manapság már számos olyan termék is elérhető a piacon, amik még különlegesebbé teszik a kávézás élményét. A MAKKA termékcsalád például olyan funkcionális instant kávékat kínál, amik más megvilágításba helyezik azt, amit eddig a kávézáshoz társítottunk. A koffein anyagcsere-gyorsító, szellemet és testet élénkítő, teljesítményfokozó, koncentrációt erősítő hatásait alighanem egyik kávéfogyasztónak sem kell bemutatni. Az azonban már biztosan nem mindenki számára ismeretes, hogy a MAKKA okos kávéi az egészségmegőrzés szempontjából további pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek. A zöld kávé kivonatot tartalmazó MAKKA Coffee Vitalis csökkentheti a szénhidrátok zsírrá alakulását, ezen kívül pedig rendívül erős antioxidáns hatása miatt is előnyös. A rostokkal dúsított MAKKA Rost Kávé segítheti az emésztést, kiegészítheti a rostszegény táplálkozást, nem mellékesen a rostok krémesebb ízt kölcsönöznek a kávénak. A MAKKA Beauty Coffee bioaktív kollagén peptidet tartalmaz, így a kávézás élvezetéhez kozmetikai előnyök, azaz feszesebb bőr, erős köröm is társulhat. Természetesen a MAKKA okos kávék is aromazárt csomagolásúak, frissen megőrzik a kávé aromáját és zamatát, ami elengedhetetlen egy csésze tökéletes kávéhoz.

{youtube}ml79faGQg_c{/youtube}

Források: 
http://hellogiggles.com/secret-perfect-cup-coffee/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar kávé
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu