Termékek Menü

Válasszuk a legjobb Omega-3 forrást!

Válasszuk a legjobb Omega-3 forrást! Étrendünk általában nem tartalmaz megfelelő mennyiségű Omega-3-at, pedig ezek a zsírsavak nagyban hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Sok formában juthatunk hozzá, azonban nem minden forrás egyforma. Szereti a mogyoróféléket és magvakat? Tudja meg, hogy egészséges-e valójában a fogyasztásuk!

 

Omega-3 források

Legelterjedtebb természetes Omega-3 forrásaink a tengeri élőlények és növények. Az esszenciális zsírsavak megtalálhatók az algákban, lenmagban, lenmagolajban, chia magban (azték zsálya) és az olyan olajos magvakban, mint a pekándió, mandula, pisztácia vagy a dió. A tengeri élőlények közül kitűnő forrásnak számít a halolaj, lazac, tonhal, tőkehalmáj, a szardellákból és krillekből kinyert olaj.

Jóból is megárt a sok

A diófélék kiváló Omega-3 források, de csakúgy mint sok más tápanyag, nagy mennyiségben akár ártalmas is lehet egészségünkre. Viszont annyira finomak, hogy nem mindig egyszerű egészséges határokon belül tartani az elfogyasztott napi adagunkat. Relatíve olcsók, nem igényelnek konyhai előkészítést, beleférnek a markukba, nem csoda tehát hogy néha elvetjük a sulykot.
A gond az olajos magvak túlzott fogyasztásával, hogy a jótékony Omega-3 mellett Omega-6-ot is tartalmaznak. Szervezetünknek erre is szüksége van, azonban könnyen túladagolhatjuk, amivel ellenkező hatást váltunk ki.
Éppen ezért számít kihívásnak a két fajta zsírsav közötti egyensúly elérése és megtartása. Kerüljük a túl sok Omega-6-ot tartalmazó ételeket!
Azt is fontos megjegyezni, hogy nem minden Omega-3 forrás egyenrangú. A diófélék es magvak tartalmaznak ugyan Omega-3-at, de rövid láncú ALA formában, amit szervezetünk nehezebben tud hasznosítani. Ezek a rövid ALA láncok meghosszabbíthatók, EPA és DHA lehet belőlük, melyek könnyebben felszívódó Omega-3-nak számítanak. Természetes formában, kizárólag az étrendünk által szinte lehetetlen megfelelő arányban bevinni a szervezetünkbe ezeket a tápanyagokat.

Egészséges alternatíva

Kis mennyiségben lehet, hogy jótékonyan hatnak a magvak is, de más forrásból jobb minőségben juthatunk Omega-3-hoz. Egy ilyen alternatíva az NKO, a Neptune Krill Olaj. Szabadalmaztatott kivonási eljárásnak köszönhetően a NKO a lehető legmagasabb dózisban tartalmazza a jótékony hatású tápanyagokat. EPA és DHA, A és E vitaminok, valamint erős az antioxidáns Astaxanthin segíthet megőrizni szívunk, agyunk és szemünk egészségét.


 
Fordítás forrása: http://neptunecorp.com/en/choosing-the-best-source-of-omega-3/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj astaxanthin
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu