Új kutatások a Spirulina különböző előnyeit mutatják ki

Új kutatások a Spirulina különböző előnyeit mutatják ki
Kutatók több új tanulmányt publikáltak, amelyek a Spirulina alga az egészségre gyakorolt jótékony hatását tárják fel.

A Spirulina az egyike a leggyakrabban kutatott tápanyag összetevőknek. A kutatások napjainkban is folynak, nagyobb intenzitással, mint korábban. A kutatók világszerte újabb és újabb előnyeit tárják fel a Spirulinának, és ezen felül még alá is támasztják a korábbi tanulmányok kutatási eredményeit. Csak a 2010-es év első pár hónapjában több új tanulmányt publikáltak, amelyek a spirulina számos, az egészségre gyakorolt jótékony hatását tárják fel.
Májvédő hatás, amikor az Acetaminophent használjuk. (Általánosan Tylenolként forgalmazzák.) A Tylenol és más hasonló szerek problémája, hogy károsíthatják a májat. Egy japán tanulmányban feltárták, hogy a Spirulina megvédi a májat az Acetaminophen okozta májkárosodástól. (Lu, et al, 2010)
Az embereken végzett tanulmány során bebizonyosodott a Spirulina májvédő tulajdonsága, és a hyperlipidaemiára (a zsírok normálisnál magasabb szintje a vérben) gyakorolt jótékony hatása. Azt a következtetést vonták le, hogy a Spirulinával végzett gyógykezelés hasznos azon betegek esetében, akik zsírmájban szenvednek, és magas a vérzsír szintjük. (Ferreira, et al, 2010)

spirulina alga és az immunrendszerre gyakorolt hatása: Egy állatokon végzett tanulmány kimutatta további bizonyítékait annak, hogy a Spirulinának pozitív hatása van az immunrendszerre. (Tayag, et al, 2010)
A DNS-védő hatás és antioxidáns tulajdonság: Egy kóreai tanulmány alátámasztotta azt a korábbi kutatási eredményt, amely azt mutatja ki, hogy a Spirulina segít megelőzni a DNS-ben keletkezhető károsodásokat azáltal, hogy megvédi a sejteket a lipid-peroxidációtól. (Kim, et al, 2010)
Kandidával szembeni védelem: Egy egyiptomi kutatócsoport azt találta, hogy a Spirulinának jótékony hatása volt olyan egerek immunrendszerére, amelyek Candida albicans és más gyakori gombafertőzésben szenvedtek. (El-Sheekh, et al, 2010)
Máj és vese méregtelenítő hatás: Egy indiai tanulmány bemutatta, hogy a Spirulina képes megvédeni a májat és a veséket a toxikációtól. (Viswanadha, et al, 2010)
Hiperlipidémiát csökkentő és antioxidáns hatás a májban és a vesékben: Mexikói kutatók felfedezték, hogy a Spirulina az antioxidáns hatásán keresztül megelőzte a lipidszintek kóros emelkedését a májban és a vesékben. (Ponce, et al, 2010)
Érelmeszesedés megelőzése a koleszterinszint csökkentésén keresztül: Egy másik kóreai tanulmány nyulakon végzett kísérletekben feltárta azt a kiváló eredményt, hogy a Spirulina javította az érelmeszesedéses állapotot azáltal, hogy csökkentette az LDL-koleszterinszintet és a Triglycerideket valamint emelte a HDL-koleszterinszintet. (Cheong, et al, 2010)
Laboratóriumi körülmények között végzett rákellenes hatást vizsgáló tanulmány: Ez a tanulmány a Spirulina kivonat pozitív hatásait tárta fel, különböző rákos sejtekben, laboratóriumi körülmények között. (Oh, et al, 2010)

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar Algavit
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz