Top 5 étrend kiegészítő

Top 5 étrend kiegészítő
Olvassa el a szervezetünk számára legfontosabb vitamonok és táplálékkiegészítők listáját! 

D vitamin

Napfényvitaminként is emlegetik, a D vitamin nagyon fontos csontjaink, immunrendszerünk egészségének megőrzésére, valamint általános közérzetünk érdekében. A D vitamin fő forrása a Nap. A téli hónapok kevés napsütéses órái miatt ebben az időszakban általában D vitamin-hiányos állapotba kerülünk. Pótlása azonban rendkívül egyszerű. A hagyományos tabletták mellett elérhető rágótabletta, folyadék, cseppek, sőt gumicukor formában is.

Kalcium

A kalcium nagyon fontos ásványi anyag. Ebből van a legtöbb a szervezetünkben. 99%-a csontjainkba és a fogainkba épül be, így alkotja testünk vázát. Megtalálható néhány ételben is, táplálék kiegészítő formájában is elérhető, jelen van néhány gyógyszerben is, mint például a savlekötőkben, antacidokban. Ha fogyasztunk tejtermékeket, nagy valószínűséggel juttatunk elég kalciumot szervezetünkbe. A napi ajánlott mennyiség 1000 és 1200 mg körül mozog. Ha például 500-600 mg-ot be tudunk vinni az étrendünk által, a fennmaradó 500 mg-ot érdemes táplálék kiegészítő formájában magunkhoz venni. Ezen kívül a D vitamin bevitelre is érdemes odafigyelni, hisz megkönnyíti a kalcium felszívódását.

Omega3

A sokszor csak „jó zsírokként” emlegetett Omega-3 zsírsavak úgynevezett esszenciális zsírsavak, melyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez, szívünk és kognitív funkcióink épségének fenntartásához. Szervezetünknek szüksége van rájuk, ugyanakkor nem tudjuk előállítani és általában a táplálkozással sem viszünk be elegendő mennyiséget. Nem eszünk elég halat, mert vagy az ízét nem szeretjük, vagy a higanyszennyezettségtől tartunk. Hogy biztosítsuk szervezetünknek az utánpótlást, érdemes Omega-3 tartalmú táplálék kiegészítőt fogyasztani. Mára rengeteg termék elérhető a piacon. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb választás a krill olajból készült étrend kiegészítő. Napi két lágykapszula elegendő belőle és nincsen kellemetlen halas utóíze.

Probiotikumok

A probiotikumok olyan baktériumok és erjesztő enzimek, melyek természetesen is jelen vannak szervezetünkben, elősegítik az emésztést. Bélrendszerünk tele van jó és rossz baktériumokkal, ezt nevezzük bélflórának. Étrendünk, az antibiotikumok, életmódunk és a stressz is felboríthatja a bélflóránk egyensúlyát, ami sok egészségügyi problémát okozhat. Itt kerülnek képbe a probiotikumok, melyek pótolják a jó baktériumokat, így visszaállítják a bélflóránk egyensúlyát. A probiotikumok két nagy csoportba oszthatók: legelterjedtebbek a laktobacillusok és a bifidobaktériumok. Mielőtt probiotikumot vásárolunk, érdemes háziorvosunk tanácsát is kikérni.

B vitamin

Egy komplex B vitamin készítmény valójában nyolc vitamincsoport kombinációja: B1, B2, B3, B5, B6, folsav és biotin. Fontos szerepet játszanak a szénhidrátok, zsírok és proteinek megemésztésében, valamint a vörösvérsejt képzésében. Segítenek az elfogyasztott ételeket testünk üzemanyagává átalakítani. A legjobb, ha természetes úton, étrendünkön keresztül visszük be szervezetünkbe a megfelelő mennyiséget, azonban a táplálék kiegészítők külső segítsége sem árthat. Különösen a vegán és vegetáriánus étkezést követőknek ajánlott rendszeres B vitamin complex szedése.

 

A fordítás forrása: http://neptunekrilloil.com/top-5-best-supplements/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz