Termékek Menü

CAMU CAMU POR

Magas fehérje és rosttartalmú,gazdag C-vitamin forrás - CAMU CAMU POR (100g) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.490 Ft (5.110 Ft + ÁFA)
A Camu Camu Amazónia esőerdeiben élő fa bogyója, amely rendkívül gazdag C-vitamin forrás, ezért íze enyhén savanykás. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer helyes működéséhez, enyhíti a fáradtság, kimerültség tüneteit. Ezen kívül, a PlanetBIO camu camu por rostokat és, fehérjéket tartalmaz.Kiszerelés: 100g
Szerezhető hűségpontok: 65
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: PlanetFIRST Kft.
Egységár: 65 Ft/g
Várható szállítás: 2018. június 04.

Leírás és Paraméterek

Mi a camu camu?

A camu camu fa az Amazonas árterében nő. Az itt lerakódott hordalék rengeteg enzimmel, ásványi anyaggal és aminósavval táplálja a fákat, így a camu camu tele van éltető tápanyagokkal. A bogyók alakja és mérete az olivabogyóhoz hasonlók, míg színük az érés során pirosas zöld és sötétlila között váltakozik.

Az Amazonas vidékén élő őslakosok is felismerték jótékony hatását, ezért évezredek óta használják, mint orvosságot.

Miért fontos élelmiszer a camu camu?

A camu camu egy rendkívül gazdag C-vitamin forrás, éretlen gyümölcsökben található a legmagasabb koncentrációban. A PlanetBIO camu camu por rengeteg C-vitamint tartalmaz! Emellett gazdag rostokban, fehérjékben, zsírokat viszont egyáltalán nem tartalmaz.

A C-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns. Képes semlegesíteni a szervezetünkben nap mint nap kialakuló szabadgyökök káros hatását. Hozzájárul a sejtek védelméhez a stresszhatásokkal szemben. Segíti az immunrendszer normál működését, enyhíti a fáradtság és kimerültség tüneteit,  részt vesz az anyagcserefolyamatokban. A bolygón élő legtöbb állat képes a C-vitamin szintetizálására, az ember azonban kizárólag az étrenddel való bevitelre hagyatkozhat.

A PlanetBIO camu camu előállítása

A PlanetBIO camu camu por a március-július között betakarított, éretlen camu camu gyümölcsökből készül. A friss bogyókat összezúzzák, 60°C-on szárítják, végül porrá őrlik. A PlanetBIO camu camu fák 12 hektárnyi természetbarát permakultúrában nőnek, az europai ökológiai gazdálkodás előírásait betartva. Szigorúan tilos mindennemű növényvédő szer vagy műtrágya használata.

Hogyan érdemes fogyasztani?

Magas C-vitamin tartalma miatt a PlanetBIO camu camu por erősen savanyú és enyhén kesernyés ízű. Fogyasztását a követekező módokon javasoljuk: 1 teáskanálnyi port keverjen el vízzel, gyümölcs-, vagy zöldséglevekkel, turmixokkal. Ízlés szerint lehet édesíteni természetes édesítőszerekkel (például PlanetBIO kókuszvirág cukorral).

Érdekességek

Tudta, hogy ... ?

... egy átlagos, vadon élő camu camu fa évente 12 kg gyümölcsöt terem? Internzív trágyázással sokkal magasabb hozam is elérhető, de ez a gyümölcs minőségének romlását eredményezné.

... a camu camu növény rendkívül toleráns az árvizekkel szemben? Öt hónapig is képes elélni úgy, hogy a gyökerei teljesen víz alatt vannak.

... a megnövekedett világpiaci kereslet drasztikusan csökkentette a vadon növő camu camu növények számát? A megoldást az ültetvények és az organikus gazdaságok kereskedelmi növekedése rejti, ezért fontos, hogy fogyasztóként figyeljünk arra, honnan származik az általunk vásárolt termék.

... a legtöbb állatfaj saját maga szintetizálja a C-vitamint? A kecske rekordernek számít a maga 13.000mg/nap C-vitamin termelésével. Csak pár faj nem képes a C-vitamint előállítani, az ember és a tengerimalac ezen kevesek közé tartoznak.

Kapcsolódó termékek

Termék címkék: Superfood
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu