Antioxidánsok

Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, az így képződő szabad gyökökkel pedig szervezetünk nem mindig tudja felvenni a harcot. A szabadgyökök okozta oxidatív stressz elleni harcban antioxidánsokra van szükségünk. Ezeknek két fajtát különböztethetünk meg: a vízben oldódó antioxidánsokat (ilyen például a C-vitamin) és a zsírban oldódóakat (erre példa az A, az E vitamin vagy a béta-karotin). Fontos, hogy a test mindkét típushoz hozzájusson.

Az Astaxanthint gyakran a karotinoid királyának is nevezik. Különlegessége abban rejlik, hogy más antioxidánsokhoz képest erősebb védelmet biztosít, ha a szabadgyökök hatástalanítását vizsgáljuk. Nishida és munkatársai 2007-ben a Carotenoid Science-ben megjelent tanulmányukban úgy találják, hogy az Astaxanthin az úgynevezett „singlet oxigén” megszüntetését tekintve jelentősen hatékonyabb, mint sok más antioxidáns.

astaxanthinerzret

Az Astaxanthin antioxidáns hatása akár:

  • 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál
  • 800-szor erősebb a CoQ10-nél
  • 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál

Az antioxidánsok tehát olyan molekulák, melyek segíthetnek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetünkből. Reakcióba lépnek a szabadgyökökkel és más ártalmatlan vegyületté alakítja ezeket. Így megakadályozza az oxidációs reakció folyamatát.

Az antioxidánsok képesek lehetnek betegségek kialakulásának kockázatát csökkenteni. Szív- és érrendszeri megbetegedések, szemproblémák enyhítése, idegsejtek védelme, immunrendszer erősítése.

 

Tekintse meg és olvasson részletesebben antioxidáns tartalmú termékeinkről: az Astaxanthinról, illetve az NKO Krill-Omega 3 Krill olajról. 

Rendezés:
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz