Válasszuk a legjobb Omega3 forrást!
Étrendünk általában nem tartalmaz megfelelő mennyiségű Omega-3-at. A legelterjedtebb természetes Omega-3 forrásaink a tengeri élőlények és növények. Az esszenciális zsírsavak megtalálhatók például az algákban, a lenmagban, az olajos magvakban, a halolajban, és a krill rákokból kinyert olajban.
Azonban egyes Omega-3 források, mint például az olajos magvak túlzott fogyasztásával az a gond, hogy a jótékony Omega-3 mellett Omega-6-ot is tartalmaznak. Szervezetünknek erre is szüksége van, azonban nem mindegy milyen arányban! Egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen szervezetünkben az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő egyensúlya. Mivel az étrendünkön keresztül lényegesen több Omega-6 jut a szervezetünkbe (átlagosan harmincötször több Omega6-ot fogyasztunk, mint Omega-3at, pedig a helyes arány csak a négy-ötszörös lenne), tanácsos az Omega-3 zsírsavat olyan táplálék kiegészítőkkel bevinni, mint amilyen a krill olaj is, ami segíthet helyreállítani a kívánt egyensúlyt.
Krill olaj vs halolaj
Míg régen a halolaj számított elsődleges Omega-3 forrásnak, addig mára a halolaj készítményekkel szemben egyre népszerűbb lesz a krill olaj. Nem véletlen, hiszen a krillek az óceán legmélyén élnek és a tápláléklánc legalján helyezkednek el, így környezetükben és táplálkozásuk során is lényegesen kevesebb szennyeződéssel, mérgező anyaggal, nehéz fémmel kerülnek kontaktusba, mint az ipari vizekben úszkáló halak, melyeknek szervezetében ezek a káros anyagok felhalmozódhatnak. Az NKO Krill-Omega3 gyártója, a Neptune ráadásul csak az Antarktiszi kristálytiszta vizekben halássza a krilleket, amely a világ legtisztább óceánja.
A tisztaság mellett a krill olaj egyéb előnyökkel is bír a halolajjal szemben, hiszen könnyebben emészthető, nincs halas utóíze, gyorsabban felszívódik, és magasabb az antioxidáns tartalma.
A krill olaj legfontosabb előnye azonban, hogy az Omega-3 EPA és DHA zsírsavait foszfolipides formában tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a krill olajban található Omega-3 mind vízben, mind pedig zsírban oldódik. A halolaj triglicerid formában tartalmaz EPA-t és DHA-t, így ezek a molekulák csak zsírban oldódnak. Innen ered a két Omega-3 forrás különbözősége felszívódás és hasznosulás tekintetében.
A krill olaj négy jótékony hatása
1. Agyműködésünk serkentése
A krill olajban megtalálható Omega-3 és foszfolipidek serkentő hatással lehetnek az agyműködésünkre. Az Omega-3 javíthatja a memóriát és a hangulatot, segíthet a koncentrálásban, éppúgy felnőttkorban, mint gyermekeknél.
2. Keringésünk támogatása
Az Omega-3 segítheti szívünk és keringésünk egészségét, a normál koleszterinszint fenntartását.
3. Ízületeink egészsége és hajlékonysága
A krill olaj rendszeres szedése segíthet fenntartani ízületeink mozgékonyságát, rugalmasságát, és antioxidáns hatásának köszönhetően felveheti a harcot az ízületi gyulladásokkal szemben, segíthet a C-reaktív protein szint optimalizálásában.
4. A női problémák enyhítése
Az NKO Krill-Omega3 krill olajban található foszfolipidek elősegíthetik az egészséges hormontermelődést, amely menstruáció idején helyreállíthatja az egyensúlyt, visszaállíthatja a jó közérzetet és az energiaszintet, valamint mérsékelheti az olyan tüneteket, mint a puffadás, vagy az ingerlékenység.
Válaszd Te is az Omega-3 pótlására az NKO Krill-Omega3-at! Hiszen mára a szabadalmaztatott kivonási eljárásnak köszönhetően az NKO® kifogástalan minőséget nyújt a fogyasztóknak: alacsonyabb szennyeződés, semleges íz, gyorsabb felszívódás, 2,5-szer jobb hasznosulás, mint a halolaj esetében és 7-szer magasabb antioxidáns (Astaxanthin) tartalom a többi krill olaj alapú termékhez képest.
Forrás: http://neptunekrilloil.com/

Klinikai tanulmányok a Neptune Krill olajról:
Clinical Study Report. NO. BTS275/07 February 16, 2009. Esslingen, Germany.
Massrieh, W. Lipid Technology 2008; 20 (5): 108–11
Deutsch, L. J Am Coll Nutr 2007; 26(1): 39–48.
Bunea, R., et al. Altern Med Rev 2004; 9(4) 420–8.
Sampalis, F., et al. Altern Med Rev 2003; 8(2): 171–179.