Omega-3 zsírsav tartalmú étrend

Omega-3 zsírsav tartalmú étrend

Manapság egyre több egészségtudatos ember veszi észre az Omega-3 zsírsav tartalmú étrend pozitív élettani hatását. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy igen nagy a különbség az egyes Omega-3 források között. Érdemes tehát összegezni melyek a legjobb források, és milyen pozitív hatásaik lehetnek szervezetünkre.

Válasszuk a legjobb Omega3 forrást!

Étrendünk általában nem tartalmaz megfelelő mennyiségű Omega-3-at. A legelterjedtebb természetes Omega-3 forrásaink a tengeri élőlények és növények. Az esszenciális zsírsavak megtalálhatók például az algákban, a lenmagban, az olajos magvakban, a halolajban, és a krill rákokból kinyert olajban.

Azonban egyes Omega-3 források, mint például az olajos magvak túlzott fogyasztásával az a gond, hogy a jótékony Omega-3 mellett Omega-6-ot is tartalmaznak. Szervezetünknek erre is szüksége van, azonban nem mindegy milyen arányban! Egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen szervezetünkben az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő egyensúlya. Mivel az étrendünkön keresztül lényegesen több Omega-6 jut a szervezetünkbe (átlagosan harmincötször több Omega6-ot fogyasztunk, mint Omega-3at, pedig a helyes arány csak a négy-ötszörös lenne), tanácsos az Omega-3 zsírsavat olyan táplálék kiegészítőkkel bevinni, mint amilyen a krill olaj is, ami segíthet helyreállítani a kívánt egyensúlyt.

Krill olaj vs halolaj

Míg régen a halolaj számított elsődleges Omega-3 forrásnak, addig mára a halolaj készítményekkel szemben egyre népszerűbb lesz a krill olaj. Nem véletlen, hiszen a krillek az óceán legmélyén élnek és a tápláléklánc legalján helyezkednek el, így környezetükben és táplálkozásuk során is lényegesen kevesebb szennyeződéssel, mérgező anyaggal, nehéz fémmel kerülnek kontaktusba, mint az ipari vizekben úszkáló halak, melyeknek szervezetében ezek a káros anyagok felhalmozódhatnak. Az NKO Krill-Omega3 gyártója, a Neptune ráadásul csak az Antarktiszi kristálytiszta vizekben halássza a krilleket, amely a világ legtisztább óceánja.

A tisztaság mellett a krill olaj egyéb előnyökkel is bír a halolajjal szemben, hiszen könnyebben emészthető, nincs halas utóíze, gyorsabban felszívódik, és magasabb az antioxidáns tartalma.

A krill olaj legfontosabb előnye azonban, hogy az Omega-3 EPA és DHA zsírsavait foszfolipides formában tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a krill olajban található Omega-3 mind vízben, mind pedig zsírban oldódik. A halolaj triglicerid formában tartalmaz EPA-t és DHA-t, így ezek a molekulák csak zsírban oldódnak. Innen ered a két Omega-3 forrás különbözősége felszívódás és hasznosulás tekintetében.

A krill olaj négy jótékony hatása

1. Agyműködésünk serkentése

A krill olajban megtalálható Omega-3 és foszfolipidek serkentő hatással lehetnek az agyműködésünkre. Az Omega-3 javíthatja a memóriát és a hangulatot, segíthet a koncentrálásban, éppúgy felnőttkorban, mint gyermekeknél.

2. Keringésünk támogatása

Az Omega-3 segítheti szívünk és keringésünk egészségét, a normál koleszterinszint fenntartását.

3. Ízületeink egészsége és hajlékonysága

A krill olaj rendszeres szedése segíthet fenntartani ízületeink mozgékonyságát, rugalmasságát, és antioxidáns hatásának köszönhetően felveheti a harcot az ízületi gyulladásokkal szemben, segíthet a C-reaktív protein szint optimalizálásában.

4. A női problémák enyhítése

Az NKO Krill-Omega3 krill olajban található foszfolipidek elősegíthetik az egészséges hormontermelődést, amely menstruáció idején helyreállíthatja az egyensúlyt, visszaállíthatja a jó közérzetet és az energiaszintet, valamint mérsékelheti az olyan tüneteket, mint a puffadás, vagy az ingerlékenység.

 

Válaszd Te is az Omega-3 pótlására az NKO Krill-Omega3-at! Hiszen mára a szabadalmaztatott kivonási eljárásnak köszönhetően az NKO® kifogástalan minőséget nyújt a fogyasztóknak: alacsonyabb szennyeződés, semleges íz, gyorsabb felszívódás, 2,5-szer jobb hasznosulás, mint a halolaj esetében és 7-szer magasabb antioxidáns (Astaxanthin) tartalom a többi krill olaj alapú termékhez képest.

Forrás: http://neptunekrilloil.com/

Klinikai tanulmányok a Neptune Krill olajról:

Clinical Study Report. NO. BTS275/07 February 16, 2009. Esslingen, Germany.

Massrieh, W. Lipid Technology 2008; 20 (5): 108–11

Deutsch, L. J Am Coll Nutr 2007; 26(1): 39–48.

Bunea, R., et al. Altern Med Rev 2004; 9(4) 420–8.

Sampalis, F., et al. Altern Med Rev 2003; 8(2): 171–179.

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz