Termékek Menü

Nem tudod elképzelni a napod kávé nélkül?

Nem tudod elképzelni a napod kávé nélkül? Jó ha tudod mennyi az optimális mennyiség kedvenc kávédból!

Jó ha tudod mennyi az optimális mennyiség kedvenc kávédból!

Függetlenül attól, hogyan jutsz hozzá a napi koffein adagodhoz, fontos észben tartani, hogy ez egy stimuláns, aminek megvannak a pozitív és negatív hatásai, és nem mindegy mennyit fogyasztassz belőle! Szerencsére a mérsékelten fogyasztott, megfelelően kiválasztott kávé ma már nem csak élénkít, hanem pozitívan befolyásolhatja például az anyagcserét, az immunrendszer működését vagy akár a bőr feszességét.


A koffein mennyisége egy-egy italban - akár különböző gyártók hasonló termékeiben – nagyban eltérhet egymástól. Nem mindegy, hogy a nap folyamán milyen formában és mennyiségben juttatod a szervezetedbe. A táplálkozási ajánlások szerint egy egészséges felnőtt számára a napi maximum koffein mennyiség 300-400 mg*.
Egy csésze kávéban általában 80-120 mg koffein van. Ez azt jelenti, hogy napi négy csészénél többet nem ajánlott fogyasztani belőle. De ez kávénként változhat, hiszen a koffein kioldódását sok tényező, például a kávé fajtája, a főzési idő és használt kávéfőző is befolyásolhatja.

Nézzük mennyit is ajánlott fogyasztani egyes koffeintartalmú italokból naponta:  

  • 4 pohár közepes McDonald’s kávé*
  • 1,5 pohár Starbucks kávé*
  • 3 csésze MAKKA Instant kávé
  • 5 doboz RedBull*
  • 6 csésze fekete tea*
  • 12 doboz kóla*

A koffein pozitív hatásait mindenki ismeri. Fokozza az éberséget, figyelemfenntartó képességet, szellemileg és fizikailag is élénkít. A funkcionális kávéknak azonban ennél jóval több előnyük van. Ezek a kávék a hozzáadott, értékes tápanyagoknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez, segíthetnek javítani az emésztést és a keringést.


A MAKKA® Termékcsalád instant kávéi például rostokat, kollagént vagy ganoderma kivonatot tartalmaznak. Mindegyik kávé készítmény más természetes összetevővel járul hozzáaz egészséges étrendhez. A MAKKA® Rost kávé például hozzáadott rostokat tartalmaz, amik javítják az emésztést, a MAKKA® Beauty Coffee pedig bioaktív kollagén peptideket, amik segítenek a bőr feszesebbé tételében.
Érdemes tehát odafigyelni, milyen kávét választunk, hogy a kávézás ne csak egy kellemes szokás, hanem a napi egészségmegőrző rutin része legyen.


 

Forrás:

http://snip.ly/qvcn8?utm_content=bufferddd38&utm_medium=social&utm_source=plus.google.com&utm_campaign=buffer#http://www.businessinsider.com/what-a-daily-serving-of-caffeine-looks-like-2016-3?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+businessinsider+%28Business+Insider%29

 

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar kávé
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu