Minden cukorbetegnek tudnia kell

Minden cukorbetegnek tudnia kell
A kávéivók kisebb mértékben vannak kitéve a cukorbetegség kialakulásának - állítja egy újabb tanulmány. 

Kávéval is lehet harcolni a cukorbetegség ellen! Na ezt ki gondolta volna? Megy itt a vita arról, hogy a kávé egészséges vagy sem. Miközben sorra derülnek ki olyan tények, hogy a kávé igenis jótékony hatással van a szervezetre. Már korábban is kimutatták, hogy a kávéivók kisebb mértékben vannak kitéve a cukorbetegség kialakulásának, a mostani vizsgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy a kávé mennyiségének növelésével a kockázat tovább csökkenthető.

Ha napi másfél csészével növeljük a kávéfogyasztásunkat, 11%-kal mérsékelhetjük a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. A kutatást vezető dr. Frank Hu és dr. Shilpa Bhupathiraju, a Harvard Egyetem Közegészségügyi Iskolájának szakemberei olyan korábbi vizsgálatok adatait használták fel, melyben 25 és 75 év közötti egyéneket kísértek figyelemmel több mint húsz éven át, részletesen feltérképezve az illetők étkezési szokásait, életmódját, orvosi állapotát és esetleges krónikus betegségét.

Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akiknél a kávéfogyasztás egy vagy két csészével csökkent az idők során, 17 százalékkal megnőtt a kettestípusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, és a legalacsonyabb kockázat azoknál volt kimutatható, akik három vagy annál több csésze kávét fogyasztottak egy nap. A Diabetologia című lapban közzétett tanulmányból az is kiderül, hogy ugyanilyen eredmények születtek akkor is, ha a szív- és érrendszeri betegeket vagy a rákosokat kizárták a vizsgálatból, illetve, hogy bár a koffeinmentes kávét ivók körében is alacsonyabb a cukorbetegek aránya, az ő esetükben a mennyiség csökkentése vagy növelése nem változtatott a betegség kockázatának mértékén.

Cukorbeteg vagy? Itt van még egy jó hír:

MAKKA Rost kávé a megfelelő választás, ha diabétesszel kűzdesz. A benne található egészséges összetevők segítenek letörni a hirtelen tüske szerűen kiugró vércukor szintet. A vízben oldódó rostok továbbá segítik az emésztést, míg a zöld kávé kivonat felgyorsítja az anyagcserét, és hozzájárulhat a bevitt szénhidrátok feldolgozásához. Ugye milyen jó tudni, hogy a minden napi kávénk több, mint élvezet? Ha még sosem próbáltad a MAKKA Rost kávét, akkor elérkezett az idő, hogy beszerezz egyet.

Forrás: natursziget.com, Kép: dailymail.com

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kávé tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz