Termékek Menü

Milyen gyógyhatása van a növényi szénnek?

Milyen gyógyhatása van a növényi szénnek? Már kétezer évvel ezelőtt is ismerték és használták a szén csodálatos, gyógyító hatását. Azóta ezen tulajdonságairól persze kissé elfeledkeztünk. Idézzük fel, hogy mi mindenre is jó a szén. Használjuk, hiszen számos pozitív tulajdonsága van.

Már kétezer évvel ezelőtt is ismerték és használták a szén csodálatos, gyógyító hatását. Azóta ezen tulajdonságairól persze kissé elfeledkeztünk. Idézzük fel, hogy mi mindenre is jó a szén. Használjuk, hiszen számos pozitív tulajdonsága van.
 
A növényi vagy orvosi szenet a gyógyszertárakban vagy bioboltokban vásárolhatjuk meg. Az orvostudományban is gyakran használják különböző enyhébb mérgezések vagy gyógyszertúladagolás okozta problémák esetén. Semlegesíti a mérgező anyagokat, és mellékhatása igen csekély.
Semleges íze és szaga van, használhatjuk por vagy tabletta formájában.


Megakadályozhatja a mérgezést
Mivel nagyon erős nedvszívó képessége van, megakadályozza és a gyomorban tartja a mérgező anyagokat. Nem engedi, hogy a véráramba jussanak és lebénítsák különböző szerveinket. Ha mérgező anyagot nyeltünk le, legkésőbb fél óra múlva vegyünk be 1-2 darab széntablettát. Nem hatásos nátrium-hidroxid, alkohol, bórsav és lítium okozta mérgezés esetén.

Hatásos fertőzések esetén
Alkalmazhatjuk különböző bőrirritációk, vegyi anyagokkal való érintkezés vagy rovarcsípések esetén. A szénport keverjük el egy kevés vízzel, míg pépes anyagot nem kapunk belőle, majd alkalmazzuk az érintett felületen. Fedjük le egy fóliával, tekerjünk rá egy kendőt, és hagyjuk dunsztban állni 4 órán keresztül. Majd mossunk le, és kb. 30 percre tegyünk jeget a gyulladt felületre.

Emésztési problémákra
Ha gyakori emésztési problémákkal, puffadással, hasmenéssel küzdünk, naponta étkezés után vegyünk be 500-600 milligramm szenet. Megakadályozza a bélben előforduló baktériumok terjedését.
Csökkenti a rossz koleszterint
A szén rendelkezik egy olyan tulajdonsággal is, hogy csökkenti a rossz koleszterint, így óvja a szív-és érrendszer egészségét.
 
Figyelem!
Nem ajánlatos nagy mennyiségben fogyasztani, ugyanis megakadályozhatja, hogy a tápanyagok kellőképpen felszívódjanak. Ha túl sokat fogyasztunk belőle, székrekedést eredményez.

Forráshttp://filantropikum.com/milyen-gyogyhatasa-van-a-novenyi-szennek/

http://www.joportal.hu/jotippek.php?readmore=307

http://www.brikett.hu/?page=dynamics&pageid=7

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar egészség
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu