Termékek Menü

Miért válassza a Vitálvár Kft. gomba készítményeit?

1970. 01. 01. 00:00:00
 Miért válassza a Vitálvár Kft. gomba készítményeit? Olvasson beszállítónk speciális eljárásairól, amellyel a gombatermesztési tudományhoz hozzájárult.  

Beszállítónk nagy előrelépése, amit a gombatermesztési tudományhoz hozzáadott, hogy a szabadalmaztatott termesztési eljárásuk folyamán a gombák üveg és műanyag konténerekben növekednek, elég hosszú időn át ahhoz, hogy teljes egészében átalakítsák a nyers szubsztrátumot gombaszövetekké, és sejten kívüli összetevőkké. Az aratás idejekor már a gyógygomba testében benne van minden különböző, a gyógyuláshoz szükséges jellemző összetevő, ami az egészség megőrzéséhez szükséges, és amit a gomba nyújt. Ez a hosszú termesztési periódus legalább több hónapon át, de bizonyos fajok esetében akár 2 éven át is eltarthat. Amikor más szállító azt ígéri, hogy tud adni kész, egyedi rendelésre termesztett terméket 30-45 nap alatt, biztosak lehetünk abban, hogy nagyon alacsony minőséget kapunk. A természetben hónapoktól évekig tart egy gombakolónia számára, amíg biztosan megtelepszik. Ez az oka annak, hogy évről-évre ugyanazon a helyen látunk gombákat növekedni. Minden év tavaszán gombák teremnek, ugyanúgy, ahogy a fák virágokat hoznak, de maga a gomba szervezet évről-évre a föld alatt él túl. Azt gondolni, hogy becsaphatjuk ezt a szervezetet, és laboratóriumi körülmények között, csupán néhány hét alatt optimális növekedést érhetünk el, egy meglehetősen ámító gondolkodás. De ez az, ahogyan sok gombatermesztő állítása szerint cselekszik.

Néhány fajt tekintve beszállítónk különleges termesztési paramétereket alkotott meg; például a Cordyceps sinensis gyógygombát egy ideig meleg, oxigéndús környezetben termesztik, ezt követően drasztikusan csökkentik a hőmérsékletet, hogy az éppen csak a fagypont fölött legyen, megváltoztatják a fényciklust, és lecsökkentik az oxigén szintjét nem többre, mint 50%-ára a normál környezeti levegőnek. Mindezt egy organikus zöldség szubsztrátumon végzik, amelyben nincsen rovar vagy állati összetevő felhasználva. Amíg ez nagyon extrémnek tűnhet ahhoz képest, ahogy más gombatermesztők termesztik az ő gyógygombáikat, mi büszkék vagyunk arra, hogy termékeink beszállítónk leírása alapján a legjobb minőségűek és a leghatékonyabb gyógygombatermékek az egész világon. A MicoVithez és a MicoTonhoz felhasznált alapanyagok bio és kóser minősítéssel is rendelkeznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar gomba
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu