Termékek Menü

Miért tisztább Omega-3 forrás a krill olaj, mint a halolaj?

Miért tisztább Omega-3 forrás a krill olaj, mint a halolaj? A krillek a tápláléklánc legalján helyezkednek el, ami megakadályozza őket abban, hogy szennyező anyagokat halmozzanak fel a szervezetükben, mint más Omega-3 források, például a halak. A Neptune krill olaja a jelenleg piacon lévő Omega-3 étrend kiegészítők közül a legmagasabb minőséget képviseli.

Egyre több egészségtudatos ember veszi észre az Omega-3 zsírsav tartalmú étrend kiegészítők pozitív élettani hatását. Szívünkre, ízületeinkre, agyműködésünkre, szemeink egészségére is jótékony hatással van.

Régen a hagyományok szerint a halolaj számított elsődleges Omega-3 forrásnak. Ezzel kapcsolatban azonban nemrégiben felmerült a kikötők környéki szennyezés káros hatása az emberi szervezetre. A halolaj számos szennyeződést tartalmazhat, például higanyt, vagy olyan zsíroldékony anyagokat, mint a PCB-k és dioxinok. Ezek a káros anyagok a táplálékláncon keresztül szivároghatnak be étrendünkbe: a kis halakat megeszik a nagyobbak, akik végül a mi tányérunkra kerülnek. Néhány szakértő szerint ezek nemcsak önmagukban károsak szervezetünkre, de az Omega-3 jótékony hatásait is semlegesíthetik.


A krill olajból készült táplálék kiegészítők sokkal biztonságosabb Omega-3 forrásnak számítanak. A krillek apró rákok, körülbelül 1-5 cm hosszúak, ugyanakkor kis méretük ellenére övék a legnagyobb biomassza a Földön. A Neptune kizárólag az antarktiszi krilleket (Euphausia superba) halássza, amelynek teljes populációja kb 500 milliót nyom, ami durván megegyezik a bolygó lakosságának össztömegével.


A krillek az óceán legmélyén élnek így lényegesen kevesebb szennyeződéssel, mérgező anyaggal, nehéz fémmel kerülnek kontaktusba, amelyek az ipari vizekben úszkáló halak szervezetében felhalmozódnak. A Neptune csak az Antarktiszi kristálytiszta vizekben halássza a krilleket, amely a világ legtisztább óceánja.
A krillek a tápláléklánc legalján helyezkednek el, ami megakadályozza őket abban, hogy szennyező anyagokat halmozzanak fel a szervezetükben, mint más Omega-3 források, például a halak.


Hogy mindez miért fontos? A halakkal ellentétben a krillek szervezetében kevesebb a káros anyag, mivel nem ipari vizekben élnek és a tápláléklánc legalján helyezkednek el.
Amellett, hogy a Neptune a legjobb minőségű krillekből állítja elő NKO® termékeit, folyamatosan teszteli a tisztaságot, újra és újra bevizsgáltatja az alapanyagot, megfelelteti a legszigorúbb előírásoknak és iparági standardoknak. A 
Neptune krill olaja a jelenleg piacon lévő Omega-3 étrend kiegészítők közül a legmagasabb minőséget képviseli.

http://neptunekrilloil.com/krill-oil-fewer-contaminants-than-fish-oil-omega3
Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu