Termékek Menü

MAKKA C-vitamin D3-vitaminnal és növényi kivonatokkal (feketebodza- csipkebogyó) -120 db-os- 2 havi adag

Ár:
6.750 Ft (5.315 Ft + ÁFA)
Cikkszám: vitalvar-03-22
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
MAKKA Nyújtott felszívódású C- és D3-vitaminnal és növényi kivonatokkal (feketebodza- és csipkebogyó-kivonatottal).
ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KÉSZÍTMÉNY, 120 db tabletta - 2 havi adag
Gyártó: Vitálvár Kft.

Leírás és Paraméterek

Más, mint a többi Ismerje meg az MAKKA Okos C-vitamint

120 db – 2 havi adag

Mitől lesz okos egy C-vitamin? Attól, hogy többet nyújt, mint hagyományos társai. Nem csupán a C-vitamin közismerten jótékony hatásai érvényesülnek ebben a tablettában, hanem a támogatást nyújtó különleges összetevői is, amelyek betegségek esetén, a gyógyulás során, vagy akár a kimerítő hétköznapokon is szinte nélkülözhetetlenek a szervezet számára. Nézzük, miért is állítottuk a címsorban, hogy ez a vitamin több, mint aminek látszik.

MAKKA Nyújtott felszívódású C-vitamin tablettánként 1000 NE D3-vitamint, 100 mg feketebodza-kivonatot és 20 mg csipkebogyó-kivonatot is tartalmaz. (A javasolt adag napi 2 tabletta). Ezekről az összetevőkről külön-külön is köteteket tölt meg a szakirodalom, mi most röviden összefoglaljuk jelentőségüket.

A C-vitamin (aszkorbinsav) szervezetünk számára nélkülözhetetlen. Erre a vitaminra van a legnagyobb mennyiségben szükségünk, ugyanakkor önállóan nem tudjuk előállítani, tehát külső forrásból kell bevinnünk. Az aszkorbinsav támogatja az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát és fokozza a működésüket. Hatékonyan csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit és lerövidíti a lábadozási időszakot.

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva védi a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagokkal szemben. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást, hegképződést. Az aszkorbinsav emellett a kollagén képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk ráncos és száraz lesz.

Régóta bizonyított már, hogy a D-vitamin szükséges a csontképződéshez. Növeli a kalcium és foszfor felszívódását, ezzel erősíti a csontokat és a fogakat, lehetővé teszi az ízületek megfelelő működését, javít rugalmasságukon, hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez is.

Kevésbé ismert, hogy erősíti az immunrendszerünket, így védhet a gyulladásos, a daganatos és az autoimmun betegségek ellen is. A megfelelő D-vitamin szint segíthet elkerülni a kettes típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Ez az egyetlen vitamin, amelyet a szervezetünk jelentős részben magától is elő tud állítani, ehhez azonban a napsütés is szükséges. A napsütésben szegény és hidegebb hónapokban, vagy ha szervezetünk kevesebb természetes fényhez jut, jelentősen csökkenhet a szervezetünkben a D-vitamin szint. Ez az állapot nemcsak a csontritkulás esélyét növeli meg, de szív- és érrendszeri problémákhoz, depresszióhoz és akár autoimmun betegségek kialakulásához is vezethet.

A fekete-bodza apró, lédús, sötét bogyójú termése kiemelkedő vitamin- és energiaforrás. Sejtvédő, „szabadgyök-gyilkos” antioxidáns tartalma a többi bogyós gyümölcs között is kimagasló.

Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C-vitamint. Különösen magas a vas-, kálium-, kalcium-, magnézium- és foszfortartalma. Ezeknek köszönhető, hogy remekül csillapítja a köhögést, enyhíti a torokfájást és erősíti az immunrendszert.

Termésének fájdalomcsillapító hatása van, a népgyógyászatban a migrénes fejfájás enyhítésére használják.

Dr. Madeleine Mumcuoglu (1998) doktori témája a fekete bodza aktív kivonata volt. A bodza hatását vizsgálta a sejtekre, miközben influenzavírusokkal „bombázta” azokat. Kísérleteiben a sejtek vírusokkal szemben ellenállóak voltak a fekete bodza kivonat jelenlétében. A kivonat hatását nem befolyásolták a különböző influenza törzsek közötti változások, tehát minden-fajta variációval szemben ugyanolyan hatásosnak bizonyult a kivonat.

Herpesz ellen sejtkultúrákban vizsgálták a fekete bodza kivonatot, és meglepő eredményre jutottak. A vírus szaporodása teljesen leállt a fekete bodza kivonat jelenlétében.

A csipkebogyót senkinek sem kell bemutatnunk. Ez a nagyszerű, vadon termő gyümölcs a rózsafélék családjából származó, közös néven csak vadrózsaként emlegetett fajok termése. A csipkebogyó húsos áltermésében számtalan apró, szőrös aszatmagtermés rejtőzik, amely bőségesen rejtenek C-vitamint. Emellett sokféle értékes, biológiailag aktív, gyógyhatású anyagot is tartalmaz, mint például likopint, amely egyfajta karotin, az A-vitamin provitaminja (előanyaga). Az A-vitamin védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásai ellen, a szaruhártyát a kiszáradástól, a nyálkahártyákat a vírusok és a baktériumok okozta fertőzésekkel szemben. A csipkebogyó még egy fontos antioxidáns anyagot tartalmaz, és ez az E-vitamin. További értékes tápanyagai a B1-vitamin, a kalcium és a vas. A csipkebogyó a természet csodafegyvere, véd a fertőzések és a meghűlés ellen, erősíti az ereket, segít a vénák, a visszér betegségeiben, jó az idegi működésre, a koncentrációs képességre, sőt serkenti a libidót és a nemi potenciát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: Bodza, C Vitamin, D3 vitamin, Immun
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu