Termékek Menü

Krill olaj vs Alga

Krill olaj vs Alga Az NKO olyan kivonási eljárást alkalmaz a gyártás, amellyel a lehető legtöbb ásványi anyag nyerhető ki. Az Omega-3 mellett EPA, DHA, A és E vitamin, valamint a kiváló antioxidáns hatású Astaxanthin is természetesen előfordul. Mindezek együttes erejével az NKO segít megőrizni szemünk, szívünk, agyunk és ízületeink egészségét.


Krillekből nyert Omega-3 jelentősen különbözik az algákban előforduló zsírsavaktól.

Manapság számos Omega-3 forrás van jelen a piacon. Egyrészt ez jó fogyasztóknak, akiknek rengeteg választási lehetőségük van, ugyanakkor hátrányos, hiszen különböző eredetűl zsírsavak nem egyforma minőséget képviselnek.
A legújabb forrás az alga, amely annak a szűk rétegnek igyekszik kielégíteni az igényeit, akik vegetáriánusok vagy allergiások más Omega-3 készítményekre. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az alga ezen célra nem a legmegfelelőbb választás.

Alga

Ez az újfajta Omega-3 olaj, melyet sokfajta mikroalgából nyernek, ugyanazokat a lipideket tartalmazza, mint a halolaj, a trigliceridet.
Ez idáig csak egy darab tudományos kísérlet próbálta összehasonlítani az alga olajat a krillel. Arra a következtetésre jutottak, hogy az alga jobb Omega-3 forrás, azonban a terület szakértői, tudósok állítják, hogy a kutatási eredmények nem tükrözik a valóságot mivel maga felmérés eltérő dózist írt elő a 10 alanynak (lényegesen többet kaptak algából, mint krillből), így megkérdőjelezhető az érvényesség. A hatások egyértelmű összehasonlításából szűrhető le végleges konklúzió, ehhez azonban több laboratóriumi teszt kell a közeljövőben.
Az alga olaj marketing kampányait általában arra hegyezik ki, hogy kinyerési folyamat során nem sérül az ökoszisztéma, nem veszélyeztet egész fajokat. Sőt algafajtától függően nemhogy káros a környezetre, hanem kifejezetten hasznos, mivel az algák az emberek által a levegőbe juttatott széndioxid 30 %-át elnyelik. Itt elengedhetetlen megjegyezni, hogy az alga nem az egyetlen fenntartható Omega-3 forrás. 

Neptune Krill Olaj (NKO®)

Az utóbbi időben rengeteg tanulmány készült, ami a foszfolipid bázisú zsírsavakat (pl. krill) hasonlította össze triglicerid bázisú alga olajokkal. Az eredmények a Krill olaj fölényét igazolják a biológiai hasznosulás tekintetében. Az NKO foszfolipid formulájának köszönhetően „készen” adja a szervezetnek az értékes Omega-3-at, így azonnal be tud épülni a sejthártyába. Ezért sokkal könnyebben felszívódik, mint más készítmények.
Az Antarktiszi krill a legnagyobb biomassza a Földön a maga 500 millió tonnájával. Ez a tömeg stabilan tartható, ugyanis a CCAMLR folyamatosan ellenőrzi az újratermelődést. A Neptune kizárólag olyan beszállítókkal áll kapcsolatban, akik ezen szervezet által jóváhagyott eljárással és mennyiségben folytatják a krill halászatot. Az elmúlt években egy 2,07 %-os arányt célzott meg a felügyelet, azonban a ténylegesen kifogott krillek kb. 0,06%-át tették ki a teljes populációnak. A Neptune elkötelezett a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt, amit már a beszállítóitól is elvár.
Az NKO olyan kivonási eljárást alkalmaz a gyártás, amellyel a lehető legtöbb ásványi anyag nyerhető ki. Az Omega-3 mellett EPA, DHA, A és E vitamin, valamint a kiváló antioxidáns hatású Astaxanthin is természetesen előfordul. Mindezek együttes erejével az NKO segít megőrizni szemünk, szívünk, agyunk és ízületeink egészségét.

A fordítás forrása: http://neptunekrilloil.com/krill-oil-vs-algae-omega-3/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu