Támogassa ketyegőjét!
Az Omega-3-ban található EPA és DHA zsírsavak kimutathatóan javítják a vérnyomást és a szívritmust és szívünk általános egészségét. Tanulmányok szerint a krill olaj hatékonyan csökkentheti a koleszterin szintet és a triglicerid szintet a szervezetben. Egy tudományos folyóiratban publikált kísérlet bemutatta, hogy a résztvevő 120 magas koleszterin és trigliceriddel diagnosztizált alany közül a napi 1,5 g krill olajat szedő csoport vérnyomása már 12 hét után egészségesebb volt, mint a kontrollcsoporté. A krill olaj további előnyeként jelentkezett a koleszterin és triglicerid szint csökkenése.
Gondoljon bele:
Agyunk durván 70%-ban zsírokból épül fel, amik valójában DHA zsírok foszfolipid formában. Mikor étrend kiegészítőben is ilyen szerkezetben visszük be ezt az építőelemet, sokkal könnyebben eljut agyunk neuronjaihoz. Egy friss kutatás szerint a foszfolipid szerkezetű DHA kétszer hatékonyabban szívódik fel, mint triglicerid formában. Emellett tartalmaz kolint, amelynek idegrendszervédő hatásokat tulajdonítanak, valamint astaxanthint is. Egy 2011-es tanulmány szerint az astaxanthin segíthet megelőzni olyan mentális betegségek kialakulását, mint a demencia. A DHA-ról általánosságban sok klinikai kísérlet megállapította, hogy segít fenntartani a kognitív funkciókat. Az American Journal of Clinical Nutrition tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint ez már napi 180 mg bevitellel elérhető.
Fordítások forrása: