Termékek Menü

Készüljön az őszre NKO Krill Omega3 olajjal

Készüljön az őszre NKO Krill Omega3 olajjal

Bár a mérséklődő kánikula és a színesbe boruló természet miatt mindig érdemes várni az őszt, de van kellemetlenebb oldala is a beköszöntő szeptembernek. Ez pedig az évkezdés, a nyári vakáció után beinduló pörgés. Hogyan készüljünk fel erre az időszakra, hogyan támogatja az NKO Krill olaj egyensúlyunk megőrzését? 3 módot emelünk ki, íme!

Építőelem az agynak

Agyunk 60%-a zsír, aminek jelentős részét omega zsírsavak alkotják. (1) Érthető módon a megfelelő agyi teljesítményhez a munkahelyen (vagy a gyerekeknek az iskolában) folyamatosan szükségünk van az esszenciális zsírsavak utánpótlására, hiszen a szervezet önerőből ezeket nem képes előállítani. Az omega-3 hiányát fáradékonyság, memória- és koncentrációzavar jelezheti.  

Friss kutatások is megerősíteni látszanak, hogy az omega-3 források közül a krill olajnak a legerősebb a pozitív hatása az agyműködésre. (2) Egy 4 hetes kísérlet kimutatta, hogy a rákolaj 77%-kal, a halolaj 24%-kal növelte az agyban hosszú szénláncú omega-3 zsírsavak – EPA és DHA – szintjét.  Ráadásul az NKO Krill olajban található astaxantin képes áthaladni a véragy gátakon, és ezáltal biztosítani az agysejtek antioxidáns védelmét. Az NKO Krill Omega3 olaj szedése (napi 800-1000 mg) 8 éves kortól egészen idős korig ajánlott.

 

Védekezés a lehűlő idő és a betegségek ellen

Az astaxantin védelmező hatása nemcsak az agysejteknél mutatkozik meg, hanem az immunrendszer támogatásában is. Segíthet meggátolni a krónikus gyulladások kifejlődését, de a meglévők csökkentésében is hatékony lehet. Ráadásul az omega-3 zsírsavak gyulladásszabályozó lipidmolekulák (prosztaglandinok) előállításában is lényeges szerepet játszhatnak. (4)

Felfrissülés a megfáradt szemnek

Nemcsak agyunkat és immunrendszerünket érdemes felkészíteni a közelgő őszi időszakra. A nyári szabadban töltött napok, hetek után egyre több időt tölthetünk majd a számítógép kijelzőjére tapadva, ami megterhelheti a szemet. Ezt ellensúlyozhatja az astaxantin antioxidáns hatása, mivel segíthet a szemnek a gyorsabban hozzászokni a különböző fókuszálási pontokhoz, így mérsékelheti a számítógép okozta látászavarok (Computer Vision Syndrome, röviden CVS) tüneteit (pl. szemfáradtság és a homályos látás).

***

Az NKO Krill Omega3 olaj étrend-kiegészítő fogyasztása önmagában nem helyettesítheti az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és az változatos táplálkozást. A 100% tisztaságú NKO Krill Omega3 olajat astaxantinnal keresse a vitalvar.hu oldalon.

 

Források:

(1) http://www.krillolaj.com/krill-olaj-agy/

(2) http://www.mdpi.com/2072-6643/7/5/3300/htm

(3) http://www.krillolaj.com/kurak/

(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257651/4

Összeállította: Lipusz Kinga

blog comments powered by Disqus
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Olcsóbbat.hu