Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) statisztikai adatainak alapján a májrák a kilencedik daganatos halálok az Egyesült Államokban, és a harmadik a világon.
A leggyakoribb szövettani típus a májsejtes rák (HCC). A Clinical Gastronenterology and Hepatology c. szaklap oldalain nemrégiben megjelent tanulmány szerint a kávéfogyasztás mérsékelheti a kockázatot.
Korábban már vizsgálták a kávé jótékony hatását a méhrák és a prosztatarák esetén, de felmerült az is, hogy az élettartamot növeli. Dr. Carlo La Vecchia és munkatársai 1996 és 2012 között megjelent cikkek adatait elemezték ki, így a fókuszban 16, igen magasan jegyzett tanulmány állt, mintegy 3153 eset bevonásával. Ugyan az egyes vizsgálatok ideje és a vizsgált minta nagysága eltért, azonban abban mind megegyeztek, hogy ok-okozati kapcsolatot egyik sem talált a májrák és a HCC között.
A szóban forgó metaanalízis nem tudta megerősíteni, hogy a kávé megfelelő megelőző eszköz lehet, de a kockázatelemzés egyértelműen bizonyította a jótékony hatást. Kissé torzítja az eredményeket, hogy a vizsgált betegek nagy része emésztőszervi rendellenességben szenvedett, melynek következtében általában felfüggesztették a kávéivást.
Ha Te is a kávé szerelmese vagy, próbáld ki a MAKKA instant kávékülönlegességeket is. A MAKKA Kávék a 100% arabica instant kávé mellett további jótékony hatású komponenseket is tartalmaznak.
Forrás:http://vital.hu Kép:aranyoldalak.hu