Innovatív megoldások többféle ételérzékenységre!

Innovatív megoldások többféle ételérzékenységre!

Gondol Ön az ételérzékenységre? Az ételérzékenység Magyarországon a legrosszabb arányban felismert kórok az ételekre adott reakciók között. Az ételérzékenység a lakosság közel 50%-át is érintheti, szemben az ételallergiával, melyről sokkal többet hallunk, pedig prevalenciája életkortól függően jóval alacsonyabb, 3-7%! A laktóz intolerancia mellett a fruktóz malabszorpció már kisgyermekkorban is jelentkezhet.

GONDOL ÖN AZ ÉTELÉRZÉKENYSÉGRE? 

Hasfájás, szénanátha, kiütés, migrén?

A hisztamin-intolerancia inkább felnőtteket érint, de már gyerekkorban is okozhat nehezen viselhető panaszokat diffúz hasi fájdalom, visszatérő hasmenés, fejfájás, hányinger vagy/és bőrkiütés formájában. A tünetek szerteágazóak, a kiváltó ételek sora hosszú (a hosszan érlelt, erjesztett sajtok, savanyúság, bor-sör-pezsgő, számos zöldség és gyümölcs, sőt gyógyszerhatóanyag is!), ezért a felismerés is nehéz volt mindaddíg, amig a hisztaminbontó DAO enzim kimutatását meg nem oldották. Ma már a diagnózis mellett a megoldás is rendelkezésre áll – az állandó hisztamindiéta helyett/mellett a DAO enzim DAOSIN®kapszulában gyógyászati célú tápszerként hozzáférhető, étkezés előtt bevéve segít elkerülni a tüneteket.

A laktóz-intoleranciában szenvedőknek a neutrális laktáz enzimet tartalmazó LACTOSOLV® kapszula (szintén gyógyászati célú tápszer) nyújt megoldást, melynek bélben oldódó pelletei közvetlenül az ételbe is keverhetőek, és a kívánt helyen, a vékonybélben aktiválódva megbízható módon bontják a tejcukrot.

A minden gyümölcsben és számos zöldségben, valamint fruktózt mint édesítőszert tartalmazó ételben meglevő, nehezen vagy egyáltalán nem felszívódó fruktózfelesleg átalakítására szolgál a fruktózátalakító xilóz-izomeráz enzimet tartalmazó XYLOSOLV® kapszula*, mely orvostechnikai eszköz.

Különösen hasznosak ezek a készítmények például IBS betegek esetében, ahol mind a laktóz-intolerancia, mind a fruktóz felszívódás zavara a betegek több, mint 60%-ánál fordul elő, a két tünet együttesen pedig több, mint 30%-uknál jelentkezik.

Ne hagyja, hogy betegeinél a folytonos megvonásos diéta miatt súlyos hiánybetegségek alakuljanak ki! Segítse a kiegyensúlyozott táplálkozást!

Mindhárom termék EP kártyára is megvásárolható. További információ: www.mindenevok.hu

*A Xylosolv® kapszula orvostechnikai eszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutató, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Forrás: weborvos.hu, www.mindenevok.h

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz