Ilyen halakat fogyasszon!

Ilyen halakat fogyasszon!
Mely halak fogyasztása járul hozzá leginkább szervezetünk egészségéhez és mely fajták jelentenek veszélyt? 

Miért kell vigyázni?

A halak és más tengeri élőlények tele vannak egészséges zsírokkal, ugyanakkor tisztában kell lennünk a veszélyekkel is. Élőhelyeik szennyezettsége miatt olyan káros anyagokat halmoznak fel szervezetükben, mint a higany, illetve a túlhalászat környezetvédelmi kérdéseket is felvet.
Íme néhány hasznos tanács, hogy a megfelelő halakat válasszuk, melyek fogyasztása biztonságos és fenntartható is.

Ezek a halak minimális higanyt halmoznak fel szervezetükben, halászatuk és tenyésztési gyakorlatuk hosszú távon fenntartható, egészséges ételek:

  • Szardínia (Csendes-óceán, vad)
  • Lazac (Alaszka, vad)
  • Rák
  • Nyelvhal (Csendes-óceán)
  • Szardella
  • Tilápia
  • Pisztráng

Ezekből a halakból legfeljebb hat adagot fogyasszunk havonta

  • Tőkehal (Alaszka, Kanada)
  • Laposhal
  • Mahi Mahi
  • Homár

Ezekből a halakból legfeljebb három adagot fogyasszunk havonta

  • Kékhal
  • Makréla (Spanyolország)
  • Tonhal (konzerves)

A következő halak fogyasztását kerülje! Veszélyeztetett fajok és szervezetük teli van higannyal és más mérgező anyagokkal.

  • Kaviár
  • Tőkehal (Atlanti-óceán)
  • Amerikai angolna (sárga vagy ezüst angolna)
  • Lazac (Atlanti óceán, tenyésztett)
  • Cápa
  • Kék tonhal (Atlanti-óceán)
  • Chilei sügér
  • Kardhal
  • Királymakréla
  • Gránátos sügér
  • Nagyszemű tonhal

Fontos megjegyezni, hogy nem hagyatkozhatunk kizárólag az étrendünkre, ha Omega-3 bevitelről van szó. Válasszon krill olaj alapú táplálék kiegészítőt, amely fenntartható és biztonságos forrása ezeknek az esszenciális zsírsavaknak. A Neptune által kifejlesztett speciális kivonási eljárásnak köszönhetően az NKO ideális választás!

A fordítás forrása: http://neptunekrilloil.com/the-best-fish-to-eat/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz