Miért kell vigyázni?
A halak és más tengeri élőlények tele vannak egészséges zsírokkal, ugyanakkor tisztában kell lennünk a veszélyekkel is. Élőhelyeik szennyezettsége miatt olyan káros anyagokat halmoznak fel szervezetükben, mint a higany, illetve a túlhalászat környezetvédelmi kérdéseket is felvet.
Íme néhány hasznos tanács, hogy a megfelelő halakat válasszuk, melyek fogyasztása biztonságos és fenntartható is.
Ezek a halak minimális higanyt halmoznak fel szervezetükben, halászatuk és tenyésztési gyakorlatuk hosszú távon fenntartható, egészséges ételek:
- Szardínia (Csendes-óceán, vad)
- Lazac (Alaszka, vad)
- Rák
- Nyelvhal (Csendes-óceán)
- Szardella
- Tilápia
- Pisztráng
Ezekből a halakból legfeljebb hat adagot fogyasszunk havonta
- Tőkehal (Alaszka, Kanada)
- Laposhal
- Mahi Mahi
- Homár
Ezekből a halakból legfeljebb három adagot fogyasszunk havonta
- Kékhal
- Makréla (Spanyolország)
- Tonhal (konzerves)
A következő halak fogyasztását kerülje! Veszélyeztetett fajok és szervezetük teli van higannyal és más mérgező anyagokkal.
- Kaviár
- Tőkehal (Atlanti-óceán)
- Amerikai angolna (sárga vagy ezüst angolna)
- Lazac (Atlanti óceán, tenyésztett)
- Cápa
- Kék tonhal (Atlanti-óceán)
- Chilei sügér
- Kardhal
- Királymakréla
- Gránátos sügér
- Nagyszemű tonhal
Fontos megjegyezni, hogy nem hagyatkozhatunk kizárólag az étrendünkre, ha Omega-3 bevitelről van szó. Válasszon krill olaj alapú táplálék kiegészítőt, amely fenntartható és biztonságos forrása ezeknek az esszenciális zsírsavaknak. A Neptune által kifejlesztett speciális kivonási eljárásnak köszönhetően az NKO ideális választás!
A fordítás forrása: http://neptunekrilloil.com/the-best-fish-to-eat/