Gyógygomba

A gomba kivonatok pozitív hatásai

Hosszú idők óta ismeretes, hogy minden gomba potenciálisan bioaktív összetevőket tartalmaz, amelyeknek kedvező hatása lehet szervezetünkre. A gombákból kivont gyógyszerek csoportjának klasszikus példája az antibiotikumok, melyek 99%-a gombából származik.

Gyógygombának nevezzük azokat a gombafajokat, amelyek természetes formában tartalmaznak biológiailag aktív ploszacharidokat, glikoproteineket, triterpenoidokat, adenozint és még számos vitamint. Emellett az élettanilag kedvező hatású gombafajoknak magas a tiamin, riboflavin, niacin, biotin, foszfor, szelén és C-vitamin szintjük és alacsony zsír- és kalória tartalommal rendelkeznek. Különlegességük, hogy kiegyensúlyozott és természetes formában tartalmazzák azokat a vegyületeket, amelyek segíthetnek az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában.

Gombakivonatok hatóanyagai

A gyógygombák egyedi hatásmechanizmus szerint működnek, a többi gyógyhatású készítménytől eltérően, a gombák sejtszinten képesek pozitív hatásukat kifejteni. Mivel ezek a gombák nem mérgezőek, akár hosszú távon is javasolt lehet a fogyasztásuk.

A gyógygombák szervezetre gyakorolt pozitív hatásai:

  • segíthetik helyreállítani az immunrendszer működését
  • méregteleníthetik a szervezetet, segíthetik a máj regenerálódását
  • szabályozhatják a vérnyomást, támogathatják a szív- és érrendszer munkáját
  • csökkenthetik a gyulladást a szervezetben
  • természetes antioxidáns hatással bírnak

A gyógygombákban található poliszaharidok hatásukat leginkább azáltal fejtik ki, hogy aktiválják a gazdaszervezet immunválaszát, miközben nem jelentenek fölösleges stresszt a szervezet számára.

Fontos a gomba minősége!

Mivel egyes gombakivonatok felhasználása súlyos betegek esetén a legnépszerűbb, érdemes figyelni a minőségre. Mi nem hisszük, hogy becsaphatjuk a szervezetet, és laboratóriumi körülmények között, csupán néhány hét alatt optimális növekedést érhetünk el a gombáknál. Az általunk forgalmazott gyógygombák hosszú termesztési periódusa hónapokig vagy évekig tart.

Termékek melyben különböző gombakivonatok találhatóak

Gombakeverékek 5 gombával: MicoVitMicoTon. Ganoderma gomba kivonat: WELLcoffee.

Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz