Gyorsan felszívódó krill olaj kellemetlen mellékíz nélkül

Gyorsan felszívódó krill olaj kellemetlen mellékíz nélkül
Az Omega-3 célzott bevitelét terhesség alatt nem övezi teljes körű egyetértés a szakértők részéről. Tudjon meg többet megfelelő fogyasztásáról cikkünkből!

Krill olaj - Nyerő megoldás mamának és babának

A DHA Omega-3 zsírsav elengedhetetlen agyunk, szívünk, immun rendszerünk, szemünk és központi idegrendszerünk egészséges fejlődéséhez, már magzati kortól kezdve. Azonban az Omega-3 célzott bevitelét terhesség alatt nem övezi teljes körű egyetértés a szakértők részéről.
A megjósolhatatlan kimenetelű klinikai teszteket övező ellentmondásosság valószínűleg onnan ered, hogy a kísérletekben hal olajat használtak Omega-3 forrásként. A halolaj triglicerid formátuma miatt rendkívül nehezen szívódik fel, így a jótékony hatások elmaradhatnak.
Éppen ezért legfőbb ideje, hogy a tudomány a könnyen emészthető krill olaj hatásait is megvizsgálja a terhesség alatt és után is.
„Annak ellenére, hogy célzottan krill olajjal nem készítettek klinikai kísérletet, az Omega-3 jótékony hatását számos kutatás támasztja alá várandós hölgyek esetében.” állítja Dr.Tina Sampalis, a Neptune orvoslási szakértője. „Biztosan kijelenthető, hogy nem káros, azonban mielőtt terhesség alatt elkezdenénk szedni, mindenképpen ki kell kérni háziorvosunk tanácsát. A krill olaj ugyanazzal a tápanyagtartalommal látja el szervezetünket, mint a halolaj, a szennyezettség nélkül.

NKO: Tiszta, könnyen felszívódó és egyedülálló előnyök a kismamáknak

A háziorvosok általában a halolaj bevitelének korlátozását javasolják, mert aggódnak a halak szervezetében felhalmozódott szennyező anyagok káros hatásaitól. Ez azért nagyon sajnálatos, mert a magzatnak igenis szüksége van az Omega-3-ra a fejlődéshez. A krill olaj fogyasztásával kikerülhetők a halolaj veszélyei:

  • Nem szennyezett: A krill olaj egyértelműen a tisztább Omega-3 forrás. A krillek a tápláléklánc legalján helyezkednek el, főleg algákkal táplálkoznak, így nem halmoznak fel káros szennyeződéseket a szervezetükben, ami a nagyobb, ragadozó halaknál fennálló veszély.
  • Könnyebben felszívódik: Amellett, hogy tisztább, klinikai tanulmányok támasztják alá, hogy az NKO® több, mint 2,5-ször olyan gyorsan szívódik fel, mint a halolaj. További előnye, hogy nincsen kellemetlen mellékíze, ami terhesség alatt kimondottan fontos, hiszen a kismamák fokozottan érzékenyek az ízekre és illatokra. *
  • Jó a babának: Számos kutatás igazolja, hogy az Omega-3 zsírsavak, különösen a DHA, elengedhetetlen az magzat egészséges fejlődéséhez. Bizonyított továbbá az is, hogy a DHA tartalmú étrend kiegészítők csökkentik a koraszülés valószínűségét. A krill olaj kiváló és könnyen felszívódó DHA forrás. *
  • Jó a mamának: A baba születése után is érdemes folytatni a krill olaj szedését. Segíthet a hangulatingadozásokon, és a koncentrációs zavarokon.


Fontos kiemelni, hogy az
 Omega-3 tartalmú étrend kiegészítőket legalább napi 1 grammos dózisban érdemes szedni. Terhes, vagy szoptató anyáknak az 1300-1400 mg lenne ideális. Ha ennél kisebb a bevitel, a hatás elhanyagolható lesz. Mivel az NKO-ban lévő Omega-3 gyorsabban hasznosul a szervezetben, így krill olajból kevesebb is elég lehet ugyanolyan, vagy még jobb eredmények eléréséére.
„A krill olajról szóló kutatások egyre több adattal szolgálnak az érdeklődőknek, de remélem a várandóssággal összefüggésben is születnek tanulmányok a jövőbben!” mondta Dr. Stampalis. „Addig is, a krill olaj tiszta, könnyen felszívódó és biztonságos Omega-3 forrás. A háziorvosok jó szívvel ajánlhatják a kismamák és szoptató anyukák étrendjébe.”A fordítás forrása: http://neptunekrilloil.com/challenge-omega-3-supplementation-pregnancy/

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar krill olaj
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz