Fáradtság? Depresszió? Súlygyarapodás? Hogyan segít a Spirulina?

Fáradtság? Depresszió? Súlygyarapodás? Hogyan segít a Spirulina?
Cukorbetegeknek, pajzsmirigy alulműködés esetén és fogyókúrázóknak is valódi megoldást kínál a spirulina alga!
Cukorbetegeknek, pajzsmirigy alulműködés esetén, fogyókúrázóknak valódi megoldást kínál a spirulinának nevezett alga, mely több mint 100 éltető anyagot tartalmaz. Esszenciális aminosavakat, vitaminokat, ásványi sókat, és más alap szükségleteket kielégítő tápanyagokat.

Magas és jól hasznosuló jódtartalma révén a pajzsmirigy alulműködés kiegészítő vagy önálló terápiája lehet. (A pajzsmirigy alulműködés néhány tünete: indokolatlan hízás, állandó levertség, fáradtság, koncentráció hiány.) Az anyagcsere élénkítésével ezek a tünetek is megszüntethetők, kezelhetők. Extrém magas tápanyag tartalmának köszönhetően a Spirulina kiválóan energetizálja a fáradt, tápanyaghiányos szervezetet. Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen. A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepően jó eredményt lehet elérni. A Rákos és Kardiovaszkuláris Betegségek Osakai Központjának kutatói megerősítették, hogy a spirulina kivonat szedése pozitív hatással lehet a szervezetben a rák ellen harcoló immunsejtek képződésére. Állatokon végzett, illetve egyéb kutatások bizonyították évtizedeken át a spirulina immunrendszer-aktiváló hatásait. Ez utóbbi tanulmány szerint a spirulina egy meleg vizes kivonatának szájon át történő szedése elősegítette az immunrendszer számára, hogy a természetes pusztítóknak (natural killer – NK) nevezett sejteket állítson elő, amelyek a rák ellen küzdő immunsejtek. Önkéntesek vérének elemzésével a csoport kimutatta, hogy jelentősen megnőtt a termelt NK sejtek száma valamint, hogy az ilyen NK sejtek pusztító képessége is fokozódott. Míg több kutatás szükséges ezen eredmények megerősítésére és kiegészítésére, ez a tanulmány megmutatta, hogy a spirulina rendelkezik a rák elleni küzdelem lehetőségével. Az is nyilvánvaló, hogy a spirulina szedése védelmet adó, természetes pusztító sejtekkel vértezi fel a szervezetet, amelyek azonnal kifejthetik tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt azok kialakulnak, így megelőzve a rák támadását. A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:

 1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
 2. Csökkenti a vérnyomást.
 3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.
 4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
 5. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
 6. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek.
 7. Fokozza a termékenységet és segíti a várandósság egészséges lefolyását./meddőség/
 8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
 9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
 10. Könnyen emészthető vas forrása.
 11. "Boldogsághormont" tartalmaz, mely a szellemi teljesítőképességre is serkentőleg hat

Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz, köztük: Proteinek: fehérjék, részarányuk eléri a 60-70%-t. Könnyén beépülnek (65-80%), a sejtek fő építőanyaga. A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza. 18 aminosav: köztük 8 pótolhatatlan . Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP és mások . Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést. Nukleinsavak: (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában. Klorofill: a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítő hatással rendelkezik, javítja a szervezet oxigén ellátását, megtisztítja a vért az ártalmas salakanyagoktól. Enzimek: serkentik a bőr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy működéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon hő érzékenyek, és magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendő enzimmennyiséghez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani, vagy BAT-okat kell szedni. Többszörösen telítetlen zsírsavak: köztük a gammalinolénsav, amelyet az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak. Csökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősíti az immunrendszert, megelőzi a gyulladásos folyamatokat és a szív és érbetegségeket. Fitocianin: lassítja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.

A Spirulina algát megtalálod AlgaVit készítményünkben!

AlgaVit 3 féle algával!

 Forrás: http://richpoi.comKép:naturlife.hu; www.idokompano.com

Tartalomhoz tartozó címkék: tudastar Algavit
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz