Egyre inkább a rostok felé fordul a világ figyelme. Az élelmi rostok szerepe az egészséges emésztés biztosításához elengedhetetlen. Ezek fel nem szívódó elemei képezik ugyanis azt a ballasztanyagot, ami a beleket kitöltve lehetővé teszi a béltartalom folyamatos továbbítását. A Rost kávé fogyasztásával Ön együttesen élvezheti a jótékony rostok védelmét, a zöld kávé hatását, és 100%-os arabica kávé erejét.
Mi a Rost Kávé?
A Rost kávé tasakos kiszerelésű instant kávé, mely innovatív kombinációjával biztosítja, hogy Ön formában maradjon! Próbálja ki a Rost kávé nyerő hármasát: 100 %-os Arabica kávé megkoronázva a zöld kávé erejével és a nélkülözhetetlen rostok védelmével.
Miért van szükségünk rostokra?
Az élelmi rostokat diétás rostoknak is szokták nevezni, mert képesek a vércukorszint visszaszorítására közvetlenül az étkezés után. Folyamatos bevitele segíti az ásványi anyagok felszívódását. Kutatások igazolták, hogy a vízoldékony rostok csökkentik a koleszterinszintet, és lassítják a szőlőcukor felszívódását. Így csökkentik a vércukorszint ingadozását, ami fontos többek között a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók vércukorszintjének szabályozásában.
Az étkezési rostok nem emésztődnek meg, ezért nem szívódnak fel, érintetlen formában jutnak el a vastagbélbe. Tanulmányok kimutatták, hogy a rostok fokozatos és lassú fermentálódása képes csökkenteni a gáztermelést a vastagbélben, ezáltal mérsékli a kellemetlen felfúvódást.
Az étkezési rostok hozzájárulnak az egészséges bélmozgás fenntartásához. Nagy vízmegkötő képességük révén és saját tömegük segítségével megnövelik a béltartalom mennyiségét, serkentik a bélmozgást, rövidítik a salakanyagok áthaladási idejét. Lágyabbá, könnyen üríthetővé teszik a székletet, növelik annak mennyiségét és gyakoriságát.
Mire jó a pluszban hozzáadott zöld kávé?
A nyers, pörköletlen kávébab természetes kivonata hatékony eszköz lehet a diabétesz miatt ingadozó vércukorszint szabályozására. Gyakorlatilag mindenkire veszélyt jelentenek az étkezés utáni glukóz csúcsok. Többek között károsítják a sejteket, és szív- és érrendszeri betegségekhez, rákhoz, Alzheimer kórhoz, veseelégtelenséghez, és retinakárosodáshoz vezethetnek. A zöld kávébab kivonat kimutathatóan közömbösíti az evés utáni glukóz-emelkedést serkentő legfőbb enzimet.
A kávét pörkölés után fogyasztjuk, ám az eljárás során elveszti értékes és hasznos hatóanyagait. Pörkölt társával ellentétben a zöld kávé klorogénsavban gazdag, ami egy hatékony antioxidáns: még a zöld tea hatóanyagánál is tízszer erősebb. A klorogénsav hatásos a szabadgyökök ellen, meggátolja a zsír felszívódását a szervezetben, étkezés után gyorsítja az anyagcserét és serkenti az emésztést. Hasonlóan a zöld teához élénkít és frissít: hatóanyaga lassan szívódik fel és hosszú ideig kifejti hatását.
Mit nyer a Rost kávé fogyasztásával?
A rostok segítik az emésztést, szervezete gyorsabban feldolgozza a bevitt kalória mennyiséget.
A zöld kávéból kinyert klorogénsav felgyorsítja az anyagcseréjét, csökkenti a raktározást, és ezzel gátolja a zsírréteg kialakulását.
A rostok lassítják a szőlőcukor felszívódását, ezért a vércukorszintje kevésbé ingadozik, ami hasznos, ha Ön fogyókúrázik vagy cukorbeteg.
A koffein felfrissíti és energiát ad a mozgáshoz, a napi teendőihez.
A rostok csökkentik a koleszterinszintet, így Ön kivédheti a szívbetegségeket.
A Rost Kávé megvásárolható személyesen vagy a Webáruházunkban. Viszont eladók jelentkezését is szívesen várjuk!