1. Növelheti az erőt és a kitartást
Egy 4 hetes felmérés, amit versenykerékpárosokon végeztek, kimutatta, hogy akik napi 4 mg természetes astaxanthint szedtek, azok átlagosan 5%-kal gyorsabbak voltak a placebo csoport tagjainál, ezen kívül az átlagos erőnlétük is javult 15%-kal.
2. Gyorsíthatja az izmok regenerációját az edzések után, ráadásul gyulladáscsökkentő hatású
Az erős antioxidáns hatásnak köszönhetően az astaxanthin jelentősen képes lehet az izomkárosodást és az izomfájdalmat csökkenteni nemcsak a szimpla edzések, de a megterhelőbb versenyek után is, megóvva ezzel az izmokat a tartós kimerültségtől. Ez pedig gyorsabb felépülést tehet lehetővé.
3. Növelheti az ízületek és az inak mobilitását
Kutatások azt is kimutatták, hogy a napi astaxanthin fogyasztás enyhítheti a fájdalmat az ízületekben, és megnövelheti azok mozgásterét. Például teniszezők körében a teniszkönyök tipikusan a túlhajszoltság, túlhasználtság következményeként alakul ki. 8 hetes astaxanthin-fogyasztás után a teniszkönyökkel küzdők ütőfogása 93%-kal erősödött.
4. Csökkentheti a pulzusszámot
Olyan vizsgálatok is folynak, különösen maratonfutók és hosszantartó mozgást végző sportolók körében, amik fókuszába a vöröses antioxidáns hatása kerül, méghozzá a pulzusszámra gyakorolt hatása. Az eredmények arra mutatnak, hogy azoknak a rendszeresen sportolóknak, akik aggódnak a szívük egészségéért, a gyakori astaxanthin fogyasztás hozzájárulhat az optimális kardiovaszkuláris egészségük megőrzéséhez.
5. Lassíthatja az öregedést
Figyelembe véve az astaxanthin számos hatását, az már szinte nem is meglepő, hogy az öregedésben is támogathatja a szervezünket. Akár profi sportoló vagy, akár nem, az astaxanthin jótékony hatása a hegekre, a szem, az agy, a bőr és a szív- és érrendszer egészségére, valamint az UV-sugarak elleni védőhatása mindenképpen kiaknázandó előnyök lehetnek a szervezet számára.
Forrás: https://www.womenshealth.com.au/astaxanthin-exercise-performance-strength-endurance-athletes?utm_source=March+2018+B2B+Newsletter&utm_campaign=AstaReal+AB+-+March+Newsletter&utm_medium=email